PROSVJED U Viku totalni raspad sistema, plaća ne dolazi, a uprave nigdje

Otkako je 17. svibnja u pogonu tvrtke Viko izbio požar, situacija se nije bitno promijenila. Barem ne na bolje. Promjene su tek u tome što se čini kako je u tvrtki sada zaista potpuni raspad sistema.

Danas ujutro 40-ak radnika okupilo se u skladištu prosvjedući zbog toga što još uvijek nisu dobili plaću za travanj.

> VIKO Radnici prosvjeduju, kažu da još uvijek čekaju plaću za travanj!

No sugovornika nisu imali. Naime, ni sami ne znaju s kime uopće mogu razgovarati i tko trenutno čini upravu poduzeća.

Jedina osoba s menađerskih pozicija koje je danas oko 10 sati bila u poduzeću je Goranka Bahun, direktorica nabave. No nije bila raspoložena za razgovor.

– Sve informacije dobit ćete na vrijeme – dobili smo dva istovjetna odgovora na oba postavljena pitanja.

Od radnika smo doznali da Sanja Vlašić, direktorica prodaje obuće, više ne radi u poduzeću.

Također, čini se da je u mirovini i Nikola Bošnjaković, direktor proizvodnje. A bio je navodno u mirovini već onda kada su Sanja Vlašić i on uoči izbora razgovarali s današnjim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Nova direktorica proizvodnje je Ružica Katanec. Tako nas barem obaviještavaju radnici, iako ni sami nemaju sve informacije.

– S upravom komuniciramo samo pismeno, i to zasad jednosmjerno. Mi šaljemo dopise, odgovore ne dobivamo – rekao nam je Dragutin Pogorelec.

Njega i Igora Laha radnici su danas imenovali svojim predstavnicima u razgovorima s upravom.

– I tek što smo se malo pokrenuli i organizirali, dobili smo informaciju, evo, prije desetak minuta, da će nam biti isplaćena plaća za travanj. Ali to nismo doznali od onih koji odlučuju! – kaže Pogorelec.

Nakon požara koji je izbio 17. svibnja 70-ak radnika ostalo je bez mogućnosti rada. Najavili su tada Nikola Bošnjaković i Sanja Vlašić da bi dio radnika mogao biti zadržan. No ništa se, doznajemo od radnika, nije promijenilo.

– Nitko nije završio na burzi, ali proizvodnja stoji. Otišlo je tek desetak radnika koji su si pronašli drugi posao. Ostalo nas je 60-ak – informira nas Pogorelec.

Sadašnji gradonačelnik Ivan Čehok najavio je tada da će na prvu sjednicu Gradskog vijeća staviti odluku o pomoći Viku, ali najavio i neke akcije prije toga.

Tada se govorilo da je potrebno od 700 do 800 kvadrata prostora gdje će se preseliti proizvodnja.

– Jedna od mogućih solucija je Vojna pekara. Mi ćemo kontaktirati povjerenicu i sagledati tu opciju. Poslat ćemo pismo, okupiti sve zastupnike, sve političke stranke, a što se tiče pomoći Grada u financijskom smislu, treba pričekati Gradsko vijeće – rekao je tada Čehok.

Dvije sjednice Gradskog vijeća su održane, jedna konstituirajuća i jedna na kojoj je izglasan proračun te još neke odluke. O Viku se nije raspravljalo.

– Do sljedeće sjednice tko živ, tko mrtav – komentar je Dragutina Pogoreleca na mogućnost da Grad Varaždin pomogne u rješavanju problema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije