Varaždinska informatička tvrtka ecx.io glavni pokrovitelj konferencije JavaCro

Već šestu godinu zaredom u Umagu se održava JavaCro, međunarodna konferencija posvećena Java tehnologijama, koju organiziraju Hrvatsko udruženje Java korisnika (HUJAK), i Croatia Oracle user group (HrOUG). Ove godine konferencija je održana šesti puta (10-12. svibanj), a bilo je oko 270 sudionika. Glavni pokrovitelj konferencija bila je varaždinska informatička tvrtka ecx.io, koja je dio IBM grupacije.

Kao i svih dosadašnjih godina tvrtka je okupila cijelu hrvatsku Java zajednicu u ovom dijelu Europe, bilo je projektanata, developera, arhitekata, projekt menadžera, svih koji praktički svakodnevno koriste Javu ili povezane tehnologije.

Naravno prisutni su bili i brojni gosti iz IT i business zajednice, kako bi se na konfereenciji prezentirale razne teme i aktualna problematika, s ciljem izmjenjivanja primjera dobre prakse i povezivanja Java zajednice i svih koij imaju slične interese. Na konferenciji su naravno bili prisutni i kolege iz drugih Java zajednica, kako bi prenijeli svoja iskustva i povezali se s hrvatskom zajednicom.

Bilo je organizirano čak 50 predavanja, iznimno kvalitetnih predavača, podijeljenih u pet skupina – Java platforme, programski okviri i poslužitelji, Keynote speach, metodologije i alati, trendovi i budućnosti Jave, Web i mobile.

Svakako vrijedi istaknuti i članove ecx.io i IBM tima, koji su na konferenciji bili u ulozi predavača. Ivan Turčin iz IBM-a imao je predavanje na temu ‘From thing to otthink’, o novim tehnologijama u IBM-u. Viktor Lazar i Josip Primorac, Java web developeri iz ecx.io-a, imali su prezentaciju mogućnosti u e-commerceu pod nazivom ‘Next generation e-commerce combining Hybris, IBM Watson and AEM’, dok je Danijel Strmečki, također ecx.io Java web developer imao prezentaciju o tome kako poboljšati fazu testiranja pod nazivom Test-drive your Web components development

Generalni pokrovitelj konferencije bili su ecx.io i IBM, Intesa Sanpaolo i PBZ gruupu, pokrovitelji su bili SV grupa i Kodeks rješenja, mali pokrovitelji bili su Altima i Evolva, dok je medijski pokroivitelj bio magazin Mreža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije