Na Poslovnom uzletu grada Ludbrega održane edukacije za poduzetnike i OPG-ovce

Na Poslovnom uzletu grada Ludbrega brojni su poduzetnici, vlasnici OPG-ova i svi ostali zainteresirani sudjelovali na nekoliko besplatnih edukacija.

Tematski su one bile vezane uz tehnološke novitete poput cloud usluge i digitalnog marketinga namijenjenog poduzetnicima. Polaznici edukacija dobili su i mogućnost stjecanja i brušenja vještina poput izbjegavanja pogrešaka u pisanju kreditnih zahtjeva, mogli su naučiti kako do novca iz projekata energetske učinkovitosti te povoljna oglašavanja, piše Poslovni.hr.

Edukacije su podijeljene u dvije sesije, a održavale su se paralelno u tri dvorane.

Generalni problemi poduzetništva

S početkom u 12 sati otvorena je prva sesija edukacijom ‘Što najviše muči male i srednje poduzetnike i kako HGK može pomoći’, koju je vodila Tajana Kesić Šapić iz HGK. Predstavila je nove komorske usluge kao što su Tenderi HGK, Moj EU vaučer, Poduzetnik-izvoznik i mobilni timovi.

Uslijedila je edukacija ‘Imate problema u naplati potraživanja? Saznajte kako uz pomoć factoringa možete poboljšati likvidnost vaše tvrtke’, koju je vodio Arsen Paro iz AZ Factoringa. AZ Factoringovo je iskustvo korisno s obzirom na to da je riječ o kompaniji čiji važniji poslovni angažmani uključuju financiranje malih, srednjih i velikih poduzetnika iz područja domaćeg faktoringa i eskonta mjenica.

U proteklih desetak godina putem Factor Chain Internationala, najvećeg lanca faktora na svijetu, otvorili su korespondentne linije za financiranje hrvatskih izvoznika na tržišta Italije, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Slovenije, Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Kine, Rusije. Kako se što bolje povezati i na najbolji način plasirati poljoprivredne proizvode na tržište te za sve to dobiti novac iz EU fondova otkrio je poduzetnicima Marin Fak iz Ministarstva poljoprivrede.

O temi ‘Od mikrokredita uz CIP garanciju do EU projekta’, kako do povoljnih sredstava za kreditiranje vašeg gospodarstva, govorila je Ivana Grahovac iz HBOR-a. Na toj je radionici bilo najviše riječi o kreditiranju malog gospodarstva, turizma, potporama izvozu te financiranju Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) projekata.

U sklopu edukacije ‘Naučite pisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv’ savjete je davao Krešimir Delač iz Stimulusa, u suradnji s Privrednom bankom Zagreb. Iskustvo Krešimira Delača kao predavača vrijedno je s obzirom na to da već godinama pruža edukacijske i savjetodavne usluge domaćim i stranim tvrtkama u području financija i razvoja poslovanja, s naglaskom na poslovnu (B2B) prodaju.

EU fondovi za poduzetnike

Drugu seriju edukacija otvorio je Ivan Serdarušić iz HUP-a, a tema je bila ‘EU fondovi – velika prilika za financiranje malog i srednjeg poduzetništva’. Polaznike je educirao i Krešimir Jusup iz Hrvatskog telekoma o temi ‘Poslujte uspješno i kada niste u uredu sa Cloud uslugom’. Za njegova predavanja polaznici su mogli doznati odgovore na pitanja kao što su što je uopće cloud, kako njegovim korištenjem smanjiti troškove poslovanja, zašto je za poslovne podatke cloud sigurniji od tradicionalnih informatičkih rješenja.

Sandro Lazarić iz Arbone govorio je o digitalnome marketingu za poduzetnike i OPG-ove. Ususret mogućnostima koje razvoj tehnologije povlači za sobom, bilo je riječi prednostima online oglašavanje i pravilnom iskorištavanju njegovih potencijala. Na stvarnim se primjerim pojasnilo što treba sadržavati svaka web stranica, koje su mogućnosti Google AdWordsa, kako mjeriti uspješnost weba pomoću Google Analyticsa, kada i za što koristiti Facebook oglašavanje.

Vesna Bukarica, Sunčana Matić i Filip Brkljača iz Fonda za zaštitu okoliša polaznicima su približili važnost energetske učinkovitosti. Polaznike su uputili u sufinanciranja iz područja energetske učinkovitosti te otvorene natječaje i javne pozive koji su interesantni poduzetnicima i građanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije