Poljoprivredni sajam novost u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje

U Uredu gradonačelnika Dubravka Bilića danas, 20. srpnja, održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen poljoprivredni sajam koji će se održati u sklopu najveće ludbreške manifestacije – Dana Svete Nedjelje, a riječi je bilo i o poticajima u poljoprivredi.

– Za Grad Ludbreg poljoprivredna proizvodnja je od iznimne važnosti jer mislimo da to je zapravo gospodarska djelatnost i očekujemo da se i unutar te djelatnosti otvaraju i kreiraju nova radna mjesta. U proračunu smo predvidjeli određenu količinu novca, no pokazalo se već u prvih šest mjeseci da je tih novaca premalo i rebalansom smo odlučili izdvojiti dodatnih 100 tisuća kuna kao poticaj ulaganju u poljoprivrednu proizvodnju. Posebno me veseli da su naši sugrađani prepoznali subvencioniranje staklenika i plastenika u iznosu od 10 tisuća kuna po investiciji i poticaje za navodnjavanje, a naravno tu su i klasični poticaji za podizanje trajnih nasada. Specifičnost je i potpora za osjemenjivanje krmača i goveda. Tu smo mislim jedinstveni jer želimo na taj način povećati stočni fond i olakšati našim poljoprivrednicima i taj segment. Bez kvalitetnog sjemenskog materijala nema ni dobre stočarske proizvodnje, ovaj oblik djelatnost provodimo u suradnji s našom veterinarskom stanicom – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Konferenciji za medije nazočni su bili Zvonimir Sabati, vijećnik Županijske skupštine i Petar Skupnjak, vijećnik Gradskog vijeća u Ludbregu.

–Odlučio sam obići općine i gradove, kako bih se upoznao s ulaganjima i projektima koji se provode. U Gradu Ludbregu sam i više nego zadovoljan zato jer su inicijative koje smo mi kao HSS predlagali, prihvaćene, realizirane te je rebalansom potvrđeno da se još više planira ulagati u subvencioniranje. Nadamo se da će to biti dodatan poticaj OPG-ovcima i poljoprivrednicima da vrate povjerenje u institucije, prvenstvo lokalne zajednice te samim time da se dugoročnije posvete ovome poslu. Ovo je svakako jedan od dobrih primjera kako valja raditi – zaključio je Zvonimir Sabati.

Poljoprivredni sajam je pak novost u ovogodišnjem programu Dana ludbreške Svete Nedjelje. Bit će održan u subotu 5. rujna, a interes je već sada velik.

– U razgovoru s brojnim akterima poljoprivredne proizvodnje razvila se ideja o organizaciji sajma ovakve vrste. Odlučili smo ga smjestiti u vrijeme kada imamo najviše posjetitelja i očekujemo brojne sudionike, ne samo s ludbreškoga kraja već i znatno šire. Bit će tu proizvođači poljoprivrednih strojeva, opreme za poljoprivrednike. Specifičnost bi bila i izložba malih životinja tako da ćemo na jednome mjestu imati zanimljivost za cijelu obitelj, a pripremit ćemo i prigodan program. Nadam se da će sajam biti uspješan, a već dogodine i dužeg trajanja. Grad Ludbreg svakako će stajati iza ovakve inicijative i biti maksimalna podrška – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić, a prenosi portal Ludbreg.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije