Susret gospodarstvenika i HUP-a: Traže se rješenja za parafiskalne namete

U Hotelu Turist danas je održan susret vodstva Hrvatske udruge poslodavaca s gospodarstvenicima i poduzetnicima s područja Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja naglasila je da je cilj susreta bio upoznati se s konkretnim problemima s kojima se, na lokalnoj i regionalnoj razini, susreću poduzetnici iz sjeverozapadne Hrvatske.

– U većini slučajeva radi se o parafiskalnim nametima koji su u nadležnosti lokalne i regionalne samouprave. Želimo čuti od poduzetnika koji su to parafiskalni nameti koji ih najviše opterećuju te zatim u suradnji s njima pronaći i eventualna rješenja kako da se ti parafiskalni nameti smanje – naglasila je Deranja.

Susretu je nazočio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je naglasio da su Grad Varaždin i Varaždinska županija primjeri dobre suradnje s gospodarstvom.

– Grad Varaždin i Varaždinska županija među najkonkurentnijim su jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a to ne bi bilo moguće bez dobre suradnje gradskih i županijskih vlasti s poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvenicima. U Varaždinu svaka investicija ima prioritet, ubrzali smo administraciju, a gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike vidimo kao partnere – naglasio je Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije