Vijesti / Gospodarstvo

ULAGAČI VEĆ BILI U VARAŽDINU

ČAČIĆ O HYUNDAIJU 'Povratnu informaciju južnokorejskih investitora očekujemo do kraja godine'

ČAČIĆ O HYUNDAIJU 'Povratnu informaciju južnokorejskih investitora očekujemo do kraja godine'
Damir Špehar / PIXSELL

Nakon sastanka sa županom Čačićem, obišli su poslovnu zonu u Jalžabetu koja im se čini najprimjerenija za ulaganja...

Iz Varaždinske županije poslali su priopćenje vezano uz moguću investiciju korejskog Hyundaija u Varaždinu, odnosno na području Varaždinske županije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'U Varaždinskoj županiji smo primili niz upita ulagača o mogućnostima investiranja na području Županije, a među njima i južnokorejske tvrtke IL HEUNG. Župan Radimir Čačić još je 13. studenoga u Županijskoj palači primio delegaciju te tvrtke, u kojoj su bili potpredsjednik IL HEUNG-a Kim San Han, direktor Lee Chan Ki i menadžer Lee Young Wook.

Vezana vijest:

Automobilska industrija - Hyundai AUTO-INDUSTRIJA Hyundai pokreće proizvodnju u Hrvatskoj, i to kod Varaždina!?

IL HEUNG je tvrtka specijalizirana za dizajniranje i razvoj automobilskih dijelova, imaju nekoliko tvornica u Koreji i Japanu te su lider na južnokorejskom tržištu s godišnjim prihodom od 77 milijuna eura te ukupno 315 zaposlenika.

U Varaždinsku županiju su stigli jer su zainteresirani za izgradnju tvornice za izradu unutarnjih i vanjskih lampi za automobilsku industriju.

- Naše prednosti su poznate, a to su prisustvo u Europskoj uniji, kvalitetna i educirana radna snaga i blizina njihovih kupaca. No, ne želimo i ne smijemo više razgovarati o cijeni radne snage ispod 1.000 do 1.100 eura mjesečno.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, autoindustrija GRADONČELNIKOV KOMENTAR AUTO INDUSTRIJA U VARAŽDINU Čehok: 'Grad je spreman pružiti sve uvjete za ulaganje'

Mi možemo u najkraćem mogućem roku osigurati sve dozvole i tehničke pretpostavke za investiciju vrijednu 2,3 milijuna eura, a kojom bi se u startu zaposlilo 30-ak dobro plaćenih ljudi.

Povratnu informaciju južnokorejskih investitora očekujemo do kraja godine - istaknuo je tada župan Čačić.Nakon sastanka sa županom Čačićem, obišli su poslovnu zonu u Jalžabetu koja im se čini najprimjerenija za ulaganja s obzirom da u njoj postoji mogućnost kupnje 2.000 četvornih metara zemljišta.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video