Vijesti / Gospodarstvo

PROJEKTI

PLITVICA Projekt za rekreacijsku zonu bit će gotov do kraja lipnja. Radi ga Božo Soldo

PLITVICA Projekt za rekreacijsku zonu bit će gotov do kraja lipnja. Radi ga Božo Soldo
Goran Štimec, Varaždinski.hr

Uz Plitvicu bi trebale biti uređene šetnice, biciklističke staze, staze za jahanje, rekreacijske zone...

U svibnju 2018. godine Grad Varaždin i Hrvatske vode sklopili su ugovor kojim je započet projekt uređenja korita i obala rijeke Plitvice, na potezu od Gojanca od Zagrebačke ulice.

Kao što je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća rekao gradonačelnik Ivan Čehok, uz Plitvicu bi trebale biti uređene šetnice, biciklističke staze, staze za jahanje, rekreacijske zone...

Vezana vijest:

Ivan Čehok, rijeka Plitvica DELA SE PROJEKTI Čehok o novom domu umirovljenika: 'Voljeli bismo da to bude grad u gradu, a ne gerijatrijski smještaj'

Projekt većim dijelom financiraju Hrvatske vode, dok Grad Varaždin sudjeluje s 10 posto. Ukupna ugovorena vrijednost projektne dokumentacije je 207.500,00 kuna.

Prvi dio je napravljen, autor idejnog rješenja je 'Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Božo Soldo' iz Varaždina, a sve se radi sukladno postojećoj studiji uređenja cijele Plitvice, od izvora do ušća, iz 2015. godine.

Dosad je Grad za idejno rješenje izdvojio 10.562,50 kuna (Hrvatske vode još 95.062,50 kuna), a krajem prošle godine sklopljen s projektantom dodatak ugovoru, kojim je kao rok dovršenja projektne dokumentacije određen datum 30. lipnja 2019. godine.

 

Najnovije

Reci što misliš!