Vijesti / Gospodarstvo

nove cijene

POSKUPLJENJE GORIVA Benzin skuplji 31 lipu, prijevoznici dižu cijene?

POSKUPLJENJE GORIVA Benzin skuplji 31 lipu, prijevoznici dižu cijene?
Dusko Jaramaz/Pixsell

Trgovci naftom poskupljenje pravdaju rastom cijene nafte nakon napada na postrojenja u Saudijskoj Arabiji...

U utorak slijedi novo poskupljenje goriva, a poskupjet će između 20 i 30 lipa pa bi cijena litre ponovno mogla prijeći deset kuna, doznaje Dnevnik Nove TV.

Trgovci naftom poskupljenje pravdaju rastom cijene nafte nakon napada na postrojenja u Saudijskoj Arabiji. Kako doznajemo, kod jednog domaćeg opskrbljivača benzin bi od utorka trebao poskupjeti za 31 lipu pa bi nova cijena litre iznosila 10,17 kuna. Dizel bi trebao poskupjeti za 20 lipa, na 10,1 kunu po litri.

Iz redova domaćih trgovaca naftom kažu kako nakon ovog poskupljenja ne očekuju da će trend nastaviti i da će gorivo još znatnije poskupjeti osim ako ne bude nekih novih sličnih incidenata. No vozači ne vjeruju ni u ovaj razlog za poskupljenje koji navode naftaši.

Dio taksista ne poskupljuje

- Nema tko vjerovati, nema tu vjerovanja, to je zamagljivanje očiju i lagana zarada - smatra vozač Zdravko.

Prijevoznici imaju odgovor. Iz udruge hrvatskih cestovnih autoprijevoznika kažu nam kako će zbog ovog poskupljenja i oni morati dići svoje cijene. Dio zagrebačkih taksista kaže da usluge neće poskupljivati, no autobusni prijevoznici ne isključuju mogućnost dizanja svojih cijena.

- Ako se dogodi najavljeno poskupljenje, mi ćemo pratiti situaciju na tržištu i prema tome reagirati - rekao je Josip Mičević-Marušić iz Udruge Hrvatskih autobusnih prijevoznika.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6011

Reci što misliš!