Vijesti / Gospodarstvo

NEMA MILOSTI

INSPEKCIJE NA TERENU Carina i Porezna u velikoj akciji do 15. siječnja!

INSPEKCIJE NA TERENU Carina i Porezna u velikoj akciji do 15. siječnja!
Sanjin Strukić/PIXSELL

Pojačani nadzor fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske

U razdoblju od 9. do 15. siječnja 2020. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

- trgovine na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama,

- iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije

- i ostale osobne uslužne djelatnosti.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 9. do 15. siječnja 2020. godine. Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.  

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila [email protected] 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!