Vijesti / Gospodarstvo

DNEVNO 10 tisuća maskica

PROIZVODNJA IDE DALJE Calzedonia grupa radit će zaštitne maske i odijela

PROIZVODNJA IDE DALJE Calzedonia grupa radit će zaštitne maske i odijela
Moj Posao.net

U Calzedoniji su 'prenamjenili' neke od svojih pogona te će biti u mogućnosti proizvoditi zaštitne maskice i zaštitna odijela prijeko potrebna u ovoj korona-krizi.

Calzedonia grupa jedan je od poslodavaca koji u Varaždinskoj županiji u svojim pogonima zapošljava najviše ljudi, a kako smo saznali pogoni rade i dalje u uvjetima kako sugerira Civilni stožer.

Ipak, kao i neki drugi tekstilni proizvođači, i oni će se uključiti u pomoć oko izrade maski i zaštitnih odjela koji će biti donirani, potvrdili su nam to iz Calzedonia grupe.

Kako ističu, 'prenamijenili' su neke od svojih pogona u Hrvatskoj i Italiji te će moći proizvoditi 10 tisuća maskica dnevno. Očekuju da će povećati te brojke u sljedećim tjednima.

Potvrdili su nam to iz Calzedonije, a vijest su objavili i na svojim LinkedIn stranicama.

- Calzedonia grupa predano doprinosi zajedničkim naporima te na ovo izvanredno stanje odgovara konkretnom i hitnom gestom.

Zahvaljujući kupnji posebnih strojeva, u ponedjeljak, 23. ožujka, tvrtka je preusmjerila neke od svojih postrojenja u Italiji i Hrvatskoj na proizvodnju maski i zaštitnih odjela  koja će se donirati.

Ovakvom organizacijom rada moći ćemo proizvesti 10.000 maski u početnoj fazi, no očekujemo da ćemo biti u mogućnosti povećati taj broj sljedećih tjedana – stoji u njihovoj objavi.

fdba21435211b5c618aa38db32db2eb2.jpg?v=2

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!