Vijesti / Gospodarstvo

problemi u tekstilcu

OGORČENJE U VARTEKSU SVE VEĆE 'S radnicima se ne komunicira, plaće kasne, a uprava nas vuče za nos'

OGORČENJE U VARTEKSU SVE VEĆE 'S radnicima se ne komunicira, plaće kasne, a uprava nas vuče za nos'
Marko Jurinec/Pixsell/Mia Horvat/Ilustracija

Bijesan radnik naglasio je da ne vjeruje ni upravi na čelu s Tomislavom Babićem, ni predsjednici radničkog vijeća Božici Čiček Mutavdžić.

Prije nešto više od tjedan dana, oko tisuću radnika tekstilca Varteksa, dobilo je polovicu plaće koja kasni zbog problema s likvidnošću s kojim se ta tvrtka muči u posljednje dvije godine.

Predsjednik uprave Tomislav Babić tada je rekao da čine sve kako bi očuvali radna mjesta, posebno jer je opseg proizvodnje znatno smanjen i trenutačno ispod razine troškova za održavanje neaktivnih proizvodnji.

Vezana vijest:

varteks kompleks tvornica problemi u varteksu Radnicima Varteksa isplaćeno pola plaće, drugi dio nakon prodaje nekretnina

Istaknuo je da tvrtka nije u blokadi, a da dugoročna perspektiva Varteksa nije dovedena u pitanje. Također, tada je napomenuo da će prodajom neaktivnih nekretnina naći izlaz iz ove situacije, a da bi do sklapanjem prvog ugovora o prodaji, omogućilo isplatu drugog dijela plaće radnicima i podmirenje kreditnih obveza.

Ipak, ne vide svi takav razvoj situacije, ponajprije sami radnici Varteksa koji ne vjeruju da će im plaće uskoro biti isplaćene u cijelosti. Čitatelj, koji je želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji), ističe da kao djelatnik u Varteksu ne vjeruje ni Babiću ni predstavnici sindikata i radničkog vijeća Božici Čiček Mutavdžić.

- Nije istina da uprava redovno komunicira s radnicima, kako vole govoriti po medijima. Više od tri tjedna kasni plaća za srpanj, a 13 dana do kada se trebaju isplatiti plaće za kolovoz. Od uprave ni riječi. Kakva je to komunikacija? – pita se djelatnik Varteksa.

Vezana vijest:

Tvrtka Varteks situacija u varteksu U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika, Babić: 'Nemamo namjeru zatvarati kompaniju'

Navodi da je 900 ljudi doslovno na prosjačkom štapu, a uprava se igra s jednim te istim priopćenjima za javnost.

- Radnici i dalje šute i bune se, ali među sobom. To je isto problem. Taj mentalitet 'šuti i radi'. Dosta nas je sa zadnjim vlakom otišlo, ali nažalost, još smo vezani za Varteks. Pogotovo jer je tvrtka dužna plaće i plaćeni godišnji koji još nije iskorišten. Ipak, vidljivo je da nas naočigled sviju vuku i dalje za nos, iako će neki ići u tužbe, neki u nagodbe, a neki će strpljivo čekati – naglasio je.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!