Vijesti / Gospodarstvo

VARTEKS

KRENULA NAGAĐANJA Tko je tajanstveni ulagač kojeg zanimaju Varteksovi dugovi

KRENULA NAGAĐANJA Tko je tajanstveni ulagač kojeg zanimaju Varteksovi dugovi
Mia Horvat/Pixsell/Ilustracija

Barata se s nekoliko scenarija...

Koji su ciljevi tajanstvenog ulagača povezanog s Varteksom, još nije jasno. Kako piše Poslovni dnevnik, očito je da ga ne zanima ulazak u vlasništvo, nego dugovi tvrtke prema financijskim institucijama. 

Varteks ponovo plijeni pažnju svojom zadnjom objavom preko Zagrebačke burze, navodi se. Ona je objavljena s pravnom ogradom da su pregovori još u tijeku, zbog čega ni sama kompanija nema detaljnijih informacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konkretna obavijest, upravo zato što je sadržajno štura, razbuktala je nagađanja. Tako su krenula vrlo različita propitivanja. Od toga jesu li Varteksovi dugovi mogući predmet akvizicije agencija za otkup tražbina pa do teorije u kojoj eventualno nastupa svojevrsni “bijeli vitez”, koji će utjecati na smanjenje zaduženosti tvrtke ili se moguće tako zatvaraju pozajmice dane tvrtki od strane pojedinih dioničara.

Kako god, u svojoj informaciji Uprava Varteksa, na čijem je čelu Tomislav Babić, objavila je tek da su upoznati s aktualnim pregovorima koji se vode oko otkupa tražbine koje financijski vjerovnici imaju prema Varteksu, s potencijalnim kupcem tih tražbina.

Riječ je o transakciji koja se očito priprema pod apsolutnom kontrolom vjerovnika iz financijskog sektora, a što će donijeti tvrtki vezano za dužničku poziciju – tek će se vidjeti.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.