Vijesti / Gospodarstvo

PROMJENE U VLASNIČKOJ STRUKTURI

Novi dioničar Varteksa želi tvrtku okrenuti mladoj generaciji

Novi dioničar Varteksa želi tvrtku okrenuti mladoj generaciji
Mia Horvat / PIXSELL

Interes mladih za Varteks može se potaknuti uz pomoć influenserske zajednice, smatra Antonio Popić.

Zagrebačka burza izvijestila je da je Antonio Popić 8. svibnja stekao 10,67% dionica Varteksa odnosno toliko glasačkih prava. 

Dionice je Popić stekao kupnjom od Nenada Bakića, koji se posve povlači iz Varteksa. Trenutno ima još svega oko 3,8% dionica. 

Prije oko mjesec i pol Bakić je prodao isto jedan veliki paket dionica, tada je Marko Vučijević, vlasnik tvrtke Global Consulting & Intelligence, stekao 24,91% dionica Varteksa.

Ove promjene u vlasničkoj strukturi već se osjete na tržištu kroz rast vrijednosti dionica, piše Poslovni dnevnik

Dodaje se da Uprava pregovara sa stranim investicijskim fondom radi dobivanja kreditnih sredstava. Varteksu je potreban svježi kapital za financiranje proizvodnje. Tvrtka ne može računati na pomoć banaka zbog opće situacije i trenutne kreditne nesposobnosti tvrtke, navodi Poslovni dnevnik pozivajući se na Dražena Dobiša, člana Uprave Varteksa.

Na istočnom dijelu kompleksa Kaufland gradi svoj centar. No sredstva od prodaje toga dijela zemljišta u cjelokupnom iznosu pripala su vjerovnicima. 

Za lipanj se planira skupština društva, predviđaju se i promjene u Nadzornom odboru. 

Antonio Popić mladi je poduzetnik iz Imotskog, piše Poslovni dnevnik. 

- Ima 32 godine, karijeru je započeo u Agrokoru, od 2014. do 2017. radio je kao menadžer izvoza u Zvijezdi. U sljedećoj fazi s partnerom Mateom Šarićem, sinom vlasnika Europa Tradea, uključuje se u distribuciju roba po hrvatskim trgovačkim lancima, koje kupuju na stranim tržištima. Vlasnik je više ugostiteljskih objekata uključujući i apartmane te vilu s bazenom za luksuzni najam. Usto, investira u stanogradnju, a u Upravi je dvije zagrebačke tvrtke Taunus tradeu i West Techu - navodi Poslovni dnevnik.

Popić je izjavio da vjeruje da će Varteks 'jako rasti u narednih pet godina'. Očekuje da će se u tom razdoblju vratiti na razinu iz najboljih dana.

Jedna od stvari koju namjerava napraviti je uključivanje influenserske zajednice u marketinške aktivnosti Varteksa. Smatra da se tako može promijeniti percepcija mlade populacije da je Varteks stari brend za starije generacije. 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.