Novi većinski dioničar Varteksa je Nenad Bakić, na pomolu novi dokap

Na svom blogu Bakić je naveo kako je u dokapitalizaciji upisano nešto manje od 25 miljuna kuna, a on sada ima 48.2 posto vlasništa.

Investitor Nenad Bakić postao je u dokapitalizaciji vrijednoj 25 miljuna kuna većinski dioničar varaždinskog Varteksa, a ulazi i u Nadzorni odbor tog testilca što sugerira da će imati i izravni utjecaj na poslovne odluke.

Nakon više od mjesec i pol dana čekanja Varteks je proveo upis dokapitalizacije kroz Središnje klirinško-depozitno društvo (SKDD) čime je postalo poznato tko je dao novac za spas kompanije.

Podaci depozitorija pokazuju da su novim 1,88 miljuna dionica upisala samo dva ulagača, Nenad Bakić i predsjednik Uprave Zoran Košćec.

Bakić je postao vlasnik 1,53 miljuna dionica dok je Košćec upisan kao vlasnik više od 346,000 dionica. Na svom blogu Bakić je naveo kako je u dokapitalizaciji ukupno upisano nešto manje od 25 miljuna kuna, a on je s nekadašnjih 17 posto udjela skočio na 42,2 posto vlasništva, odnosno 50,5 posto izuzmu li se trezorske dionice. S povezanim osobama udjel iznosi oko 51 posto, napisao je Bakić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije