Oglašavanje na internetu u Hrvatskoj poletjelo u nebo – porast od čak 27 posto!

Trendovi na hrvatskom tržištu oglašavanja potvrđuju dobru poslovnu klimu u industriji, a najveći pojedinačni porast još uvijek bilježi internetsko oglašavanje, pokazuje procjena ulaganja u oglašavanje u vodećim hrvatskim medijima Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA), piše tportal.

Prema rezultatima procjene HURA Media AdEx (Advertising Expenditure) protekle je godine u zakup oglasnog prostora na vodećim medijima uloženo sveukupno 1,49 milijardi kuna, što je porast od 2,8 posto u usporedbi s 2015. godinom.

Ulaganje u oglašavanje tako bilježi rast već treću godinu zaredom, a najveći porast pojedinačnog komunikacijskog kanala od 27 posto zabilježen je u internetskom oglašavanju. Uz nastavak rasta u internetskom oglašavanju i sveukupan rast na razini svih kanala, posljednjim Media AdEx-om zabilježen je i porast ulaganja u televizijsko oglašavanje (2 posto) i ulaganja u vanjsko oglašavanje (2 posto).

Negativan trend ulaganja u oglašavanje u tisku i radiju prisutan je od 2015. godine, a lani je oglašavanje u tisku smanjeno za 8 posto, a na radiju za 2 posto.

S obzirom na udio pojedinih vrsta komunikacijskih kanala u sveukupnoj investiciji, još uvijek dominira televizija s udjelom od 51 posto, a slijede je tisak sa 17 posto i internetsko oglašavanje sa 14 posto, prenosi tportal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije