TOP 100 Dragutin Drk i Predrag Štromar među najmoćnijim Hrvatima

Sada već tradicionalna Večernjakova lista sto najmoćnijih Hrvata, što se samoga vrha tiče doživjela je dramatične promjene u odnosu na lani. Prošlogodišnjeg najmoćnijeg Hrvata te godinu prije prvog iza Zorana Milanovića, Ivice Todorića ove godine nema na listi.

Dok je lani na listi bilo osam žena, ove ih je godine 11. Kao i prethodnih godina, moramo napomenuti da kriterij moći nije puko bogatstvo i novac, jer ako nisu stavljeni u neku gospodarsku funkciju onda oni koji raspolažu tim imetkom ne utječu na gospodarska i društvena događanja u zemlji.

Također, uspjeh nekome donosi moć, ali ako sportaši, glazbenici, umjetnici, kulturnjaci svoju karizmu ne koriste i s nekom značajnijom društvenom svrhom onda taj njihov uspjeh nije dovoljan da ih uvrstimo. Valja istaknuti i da za moć utjecaja vrijedi pravilo da se o ukusima ne raspravlja. Također, kod moći vrijeme čini svoje. Tako se nekim od moćnih gradonačelnika uskoro može dogoditi i da izgube svu moć koju sada imaju ili dobar dio ‘svemoći’.

U TOP 100 najmoćnijih ljudi Hrvstake svoje mjesto našla su se i imena iz Varaždinske županije.

Dragutin Drk (79) – upravlja s 502 milijuna eura. Vindija je lani imala prihod od 2,55 milijardi kuna, a prema podacima iz kompanije, zapošljavaju 4000 radnika i surađuju s 3022 kooperanta i 500 vozača distributera. Peradarski lider Koka lani je imao promet od 1,24 milijarde kuna. Drk je prijatelj Ivice Todorića i poslovni partner Agrokora pa je Vindija među prvima najavila da će i dalje isporučivati svoje proizvode u Konzum, pridonoseći tako stabilnosti gospodarstva i očuvanju radnih mjesta.

Predrag Štromar (48) – potpredsjednik Vlade, iako ima ‘autoritet foteljaša’, pozicija mu donosi utjecaj, a i njegovo povlačenje bilo bi pogubno za HNS, pa i HDZ, pa iz toga crpi moć.

Kompletnu listu najmoćnijih pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije