FOTO Pokraj trgovačkog centra KTC u Varaždinu počela gradnja benzinske postaje

U neposrednoj blizini trgovačkog centra KTC, u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, započeli su radovi na izgradnji benzinske postaje.

– Izdana je građevinska dozvola investitoru KTC d.d. za izgradnju benzinske postaje u Biškupcu, točnije, na lokaciji u Gospodarskoj ulici, Varaždin pokraj trgovačkog centra KTC. Građevinska dozvola je izdana u rujnu ove godine te je sukladna važećoj prostorno planskoj dokumentaciji – rekli su iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Varaždina.

U odgovoru, nadalje, stoji kako navedena lokacija, prema provedbenim odredbama važećeg Generalnog urbanističkog plana Grada Varaždina, pripada području mješovite namjene – M.

– Tamo se između ostalih zahvata kao što su građevine stanovanja, javne i društvene građevine, tržnice, robne kuće, hoteli, ugostiteljstvo, javne garaže, mogu također graditi i benzinske postaje.

Iz odjela dodaju kako je investitor zahvata križevačka tvrtka KTC d.o.o., koja sama odabire i dogovara izvođača radova i vrijeme trajanja izgradnje.

– Investitora jer taj koji sebi planira dinamiku izvođenja radova. Zakonski jedino postoji maksimalno vrijeme izgradnje definirano od početka, pa sve do dovršenja objekta gdje je za ovakvu vrstu zahvata propisan maksimalni rok od sedam godina. Naravno da u praksi investitori završavaju gradnju u mnogo kraćem vremenskom periodu. Iz prakse govoreći riječ je o periodu od šest mjeseci do godine dana – piše u odgovoru resornog Upravnog odjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije