Podravkina tvornica Kalnik Varaždin nakon modernizacije proizvodnje ostvaruje rast u gotovo svim kategorijama, što je rezultiralo i porastom plana tvornice za 14 posto u odnosu na 2015., priopćili su iz koprivničke tvrtke. Na dan se ondje prerađuje između 110 i 130 tona sirovina, a rekordna prerada očekuje se u proizvodnji ajvara jer planiraju preraditi 6 tisuća tona paprike. Proizvodnja ajvara trenutačno je organizirana u četiri smjene, sedam dana u tjednu, piše Poslovni.hr.
Proizvodnja cikle i paprike filet odvija se u dvije ili tri smjene, šest dana, prerada graška je završena, a krastavaca se privodi kraju.
Ukupno je prerađeno 500 tona graška iz vlastite proizvodnje s polja iz okolice Koprivnice, a ukupno će se preraditi oko 1700 tona krastavaca.
Dosad je otkupljeno još i 950 tona cikle, 830 tona paprike za ajvar, 90 tona patlidžana i 75 tona feferona.
Za potrebe proizvodnje ponajviše surađuju s OPG-ovima.
Grašak je iz vlastite proizvodnje, ciklu osiguravaju i proizvođači iz okolice Varaždina, a ostale sirovine nabavljaju se uglavnom iz sjeverozapadne te istočne Hrvatske.
Podravka je modernizaciju te tvornice financirala dijelom i sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Tih 6,2 milijuna kuna je 50 posto vrijednosti investicije.