VIDEO Ludbreg u borbi za priznanje Europske komisije u promicanju poduzetništva!

Ludbreg, gradić s oko 9.000 stanovnika, plasirao se u finale za nagradu Europske komisije kojom Bruxelles odaje priznanje za promicanje poduzetništva u članicama Unije. Osim Ludbrega, iz Hrvatske za priznanje jedina još konkurira metropola, a europski pobjednik bit će proglašen u Bratislavi krajem godine.

U utrci za nagradu u kategoriji ‘Poboljšanje poslovnog okruženja’ u Ludbregu su osmislili trominutni promidžbeni video kojim svoju poznatu turističku famu centra svijeta (centrum mundi) šire (i) na sliku meke za investitore koji se odluče ulagati u Hrvatskoj.

Da to nije samo dobar marketing govore i činjenice: pitoreskno mjesto u blizini autoceste i željeznice opipljivo je ‘business friendly‘. U njemu su prisutne velike kompanije poput ACG Lukapsa, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kapsula za farmaceutsku industriju, proizvođača ambalaže Bomarka, kao i Ducati komponenti, Oprema Uređaja, Oprema Strojeva, ali i niza malih poduzetnika. Većina tamošnjih tvrtki orijentirana je prema izvozu od kojeg su prošle godine ostvarili 66,3 milijuna eura prihoda.

Da veličina nije uvijek presudna kad je u pitanju poduzetništvo, svjedoči činjenica da taj gradić ima 13,6 milijuna eura prijavljenih EU projekata, kao i 10 milijuna eura odobrenih. Ove godine završene su dvije velike investicije: 35 milijuna eura uložio je Lukaps, a 7 milijuna eura Ducati u proširenje kapaciteta.

Grad se nada još većem priljevu poduzetnika, pa su tako u lipnju započeli radovi na izgradnji poslovne zone Sjever u kojoj je 11.000 kvadratnih metara zemljišta već prodano, a još 112.000 kvadrata spremno čeka ulagače.

– Film je sukus svega što radimo u Ludbregu i kako pristupamo poduzetnicima. Govori o Ludbregu kao malom mjestu, što i jest, sa 9000 stanovnika i 330 nezaposlenih čime smo među mjestima s najmanjim brojem nezaposlenih u Hrvatskoj, ali koje stalno ima nove investicije što pokazuje da vrijedan rad može biti prepoznat od strane poduzetnika – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Europsku nagradu za promicanje poduzetništva dodjeljuje Europska komisija najuspješnijim promotorima poduzetništva i poduzetničkog duha diljem Unije u šest kategorija.

Ludbreg se natječe u onoj za poboljšanje poslovnog okruženja, koja prepoznaje inovativne politike koje promiču ‘start-upove’ i rast tvrtki, pojednostavljuju propise te uvode načelo ‘počnimo od malih’ u korist malih i srednjih poduzetnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije