Susret švicarskih i varaždinskih poduzetnika: Najvažnije su kvaliteta i točnost!

Varaždinska županija danas, 6. lipnja, organizirala je sastanak s predstavnicima švicarskih tvrtki te generalnim konzulom Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji sa sjedištem u Zürichu, Slobodanom Mikacom, s ciljem upoznavanja i povezivanja naših i švicarskih poduzetnika iz metalskog sektora.

– Bilo je to samo jedan u nizu sastanaka vezan uz projekt ‘Gospodarska diplomacija’, koji provodi Ministarstvo gospodarstva. Gospodarstvo je upravo ono što svima nama treba, a Švicarska je do sada bila dosta zapostavljena u razmišljanju naših poduzetnika, iako je jaka ekonomija i privreda. Prvi je ovo susret u sklopu turneje koja će obuhvatiti cijelu zemlju. Varaždinska županija u prvom redu može ponuditi puno u metalskoj industriji, proizvodnji drva, parketa, tekstil, hrana. Naši proizvođači se trebaju predstaviti tom vrlo zahtjevnom, ali dobrom tržištu. Kvaliteta i točnost su najvažnije za dobru suradnju sa švicarskim tvrtkama – rekao je Slobodan Mikac.

Zadovoljstvo je izrazio i Hugo Allemann, potpredsjednik švicarske tvrtke Bystronic Laser AG.

– Ono što sam do sada vidio izgleda jako dobro, ali ćemo još pogledati kako tvrtke izgledaju i razgovarat ćemo s njihovim direktorima i vlasnicima. Naša tvrtka konkretno je zainteresirana za gotove, cjelokupne komponente, koje onda možemo ugraditi u naše strojeve. Ono što sam dosad vidio je lijep krajolik, ljudi su ljubazni, a zainteresiranost tvrtki velika, što nisam očekivao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije