Nismo sami, uvijek je u poslu netko tko vam želi pomoći

Naravno da nismo. Svemir je ogroman i malo je vjerovatno da smo jedini. No, danas neću pričati o vanzemaljcima. Pričat ću o zemaljcima i zemljacima i naravno, pričat ću o poslu. Ovdje, na našoj kugli.

Kad krećete, kad vas je strah, kad mislite da ne znate kako dalje, budite sigurni da su svi osjećali taj strah na početku, svi su se ponekad osjećali sami i nesigurni i u nekom trenutku pomislili, kako dalje?

I zato, potražite rješenje, potražite iskrenu prijateljsku podršku, potražite mišljenje onih koji su krenuli prije vas, koji su duže u biznisu, koja će vas shvatiti i pomoći vam jer nismo sami.

Kad govorim da se moramo umrežavati, upoznavati, kad potičem na networking, ne pričam o dobivanju posla preko veze i zemljacima koji će jedni drugima pomoći samo po ključu istog geografskog porijekla. Pričam o širenju vidika, o otvaranju mogućnosti i učenju od drugih.

Bez obzira da li poznajte nekog ili ne, kad dobijete neki posao, dobit ćete ga prvenstveno zato jer je netko prepoznao da ste vi sposobni kvalitetno isporučiti proizvod ili traženu uslugu. I da, naravno, pričam o realnom sektoru. U realnom sektoru vam privatne tvrtke neće davati svoj teško zarađeni novac jer ste vi nečiji netko. Oni će vam dati svoj novac jer ste stekli njihovo povjerenje da možete kvalitetno odraditi posao.

Ovih dana imala sam priliku surađivati s jednom mladom poduzetnicom, koja je na samom početku svoje poduzetničke karijere. Osim straha koji je razumljiv i shvatljiv prilikom ulaska u nesigurne poduzetničke vode, vidjela sam žar u njezinim očima, vidjela sam osmijeh kad priča o svom budućem poslu, vidjela sam upornost i želju za radom i uspjehom i zato sam sigurna da će uspjeti. Ona me i inspirirala za današnju temu i želji da potaknemo druge da se okrenu oko sebe i pokrenu.

I zato, komunicirajte s drugima, družite se, slušajte tuđe poslovne priče i učite od njih. Prepoznajte se u tuđem iskustvu i koristite to najbolje za sebe jer niste sami. Potražite pomoć kad zaglavite ili ne znate kako dalje. Rješenja uvijek ima, uvijek vam netko može dati korisnu informaciju, savjet, ideju.

Ugodan vikend!

Kristina Androlić, Androlić konzalting

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije