Predavanja i diskusije IT stručnjaka u sklopu 5. (Tje)dna karijera na FOI-ju

Fakultet organizacije i informatike te njegov Centar za podršku studentima i razvoj karijera organiziraju 5. (Tje)dan karijera, od 2. do 6. svibnja.

Svečano otvorenje i panel diskusija s poslodavcima bit će u petak, 6. svibnja, s početkom u 10 sati na Fakultetu organizacije i informatike. Radi se o glavnom događaju ovogodišnjeg (Tje)dna karijera koji će biti posebno zanimljiv zbog naglaska na razvoj karijerne proaktivnosti poticajnim pričama o (samo)zapošljavanju od strane renomiranih poslodavaca iz IT i biznis sfere.

Ovogodišnje izdanje donosi pregršt aktivnosti usmjerenih na karijerno promišljanje i razvitak i to posebice unutar predavanja i radionica koje će od ponedjeljka, 2. svibnja, do četvrtka, 5. svibnja, za studente održati više od 30 poslodavaca iz IT i biznis branše.

U četvrtak će se, uz ostala događanja, održati i znanstveno-stručna rasprava u okviru okruglog stola ‘Kako visoka učilišta podržavaju razvoj karijera studenata?’.

Petak, 6. svibnja, donijet će presjek tjednih događanja, a program će početi u 10 sati pozdravnim govorima, odnosno, službenim otvaranjem 5. (Tje)dna karijera, nakon čega će se održati panel diskusija s poslodavcima koja zapravo predstavlja temeljni događaj.

Ove godine na glavnom panelu sudjelovat će Gordana Kovačević, predsjednica Uprave u tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Damjan Mravunac, CMO u CROteamu, Hrvoje Prpić, CEO u Trilleniumu, Damir Sabol, CEO u Photomathu i Alan Sumina, suosnivač Nanobita, a raspravu će moderirati Matija Kopić, osnivač i CEO u Farmeronu.

Nakon diskusije poslodavci će se ‘po brzom postupku’, odnosno, ‘pitch prezentacijama’ predstaviti prisutnim studentima i studenticama, a oni će se morati snaći u ulozi žirija i ocijeniti prezentacije poslodavaca.

Nekadašnji FOI-jevci i FOI-jevke – FOI alumni, zajedno sa studentima će unutar FOI parlaonice prodiskutirati neke od gorućih tema vezanih uz karijere, poslovanje, IT i biznis industriju te prelazak sa studija na posao.

Zatim će prisutni poslodavci imati još jednu priliku impresionirati prisutne studente, putem dijela agende Techshowcase & Employer Hangout, unutar kojeg će izložiti neke od svojih tehnologija i inovacija, a to će ujedno biti i prilika za sve prisutne, a posebice za
poslodavce i studente, da se umreže i druže u neformalnoj atmosferi.

Na ovom će događaju sudjelovati više od trideset poslodavaca.

Detaljan program možete naći na službenoj stranici te na Facebook eventu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije