U finalu Microsoftovog natjecanja čak tri tima dolaze s FOI-a!

Microsoft Hrvatska već četvrtu godinu zaredom provodi Software StartUp Academy s ciljem da se mladim nezaposlenim ljudima, studentima i srednjoškolcima pomogne u implementaciji njihove ideje u inovativni poduzetnički projekt. To su prepozali i studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike pa će između sedam finalista biti čak tri finalista iz Varaždina: Serene, OninO i PinList.

Kako bi se zaustavio negativan trend u pokretanju vlastitog posla, Microsoft je u suradnji s partnerima iz zajednice omogućio besplatne edukacije i praktične radionice iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja gdje su sudionici uz pomoć svojih mentora, temeljem stečenih dodatnih znanja i vještina, lakše realizirali svoje ideje.

Zainteresiranost prema ovakvom konceptu programa potvrđuje i činjenica kako je Software StartUp Academy tijekom protekle godine pohađalo više od 600 studenata i mladih u Splitu, Rijeci, Šibeniku, Varaždinu, Zagrebu i Osijeku.

Svoju priliku za novčanom nagradom od 40 tisuća kuna investicije kojom se omogućuje implementacija rješenja niti ove godine nisu htjeli propustiti mnogi mladi koji se u budućnosti vide u poduzetničkim vodama.

Nakon četiri mjeseca edukacija i razvijanja projekata naposljetku je sedam timova dobilo priliku predstaviti vlastite ideje pred stručnim žirijem sastavljenog od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske start-up zajednice.

Projekti varaždinskih studenata

Studenti-poduzetnici varaždinskog FOI-a natječu se u tri tima: Serene, OninO i PinList.

Aplikacija OninO je platforma za ad-hoc komunikaciju na lokalnom području koja ima za cilj povezati ljude u svakom trenutku i na svakom mjestu te im omogućiti da stupe u interakciju s domaćinom događaja ili mjesta na kojem se nalaze.

PinList je brza, intuitivna i sigurna platforma za lokacijsko praćenje u realnom vremenu uz minimalnu potrošnju resursa i maksimalnu kontrolu privatnosti. Pruža mogućnost praćenja lokacije praktički bilo kojeg objekta ili osobe te je idealna za potporu dostavnih službi.

Serene.li je platforma koja automatizira repetitivne procese koje dizajneri svakodnevno obavljaju kako bi se mogli posvetiti onom što vole – dizajnu. Serene pospješuje komunikaciju s klijentom pomoću inovativnog koncepta “kutije” koja iz izvornih datoteka poput .PSD, .SVG, .AI i .PNG pomoću pametnog algoritma za smanjivanje i dodavanjem vodenog žiga na slike kreira pregledne stranice u svega par klika mišem.

Glasujte za svoje favorite

Glasujte za svoje favorite i pomozite im da se što bolje plasiraju i osvoje priliku implementirati svoje poslovno rješenje.

Glasovati možete:

– online: putem WinDays Poslovne mreže

– putem Facebooka: korištenjem hashtaga (#) s nazivom tima

– putem Twittera: korištenjem hashtaga (#) s nazivom tima

– direktnom predajom glasa na Info pultu u lobbyju hotela Isabella

Finale programa Software StartUp Academy održat će se 28. travnja u 20 sati u press centru konferencije WinDays16, kada će također biti odabran pobjednički projekt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije