Izgovori naši svagdašnji

Kad budu bolja vremena, čim Vlada donese proračun, kad položim ispit, kad dobijem na lotu, kad mi klinci krenu u školu, kad smršavim, kad riješim kredit, kad promijenim posao, kad ću imati više vremena, kad prođe kriza, od proljeća krećem, neki drugi put, idući put se sigurno vidimo, čim dođe toplije vrijeme… Samo da sam prije znala, sigurno bi došli. Idući put idemo svakako. Na dijetu ću od ponedjeljka, idućeg mjeseca, iduće godine…

Ako hoćete nešto odgoditi, izgovora uvijek ima napretek i stalno iskaču neki novi.

Jeste li i vi među onima koji život stavljaju on hold?

Koristite li odgode bez smisla i pravog razloga? Odgađate li život za neka bolja vremena? Mislite li da će se zaista nešto promijeniti čekajući ili ste možda od onih kojima je dosadila čekaonica i djelujete sad i ovdje?

Čekanjem bez djelovanja se apsolutno ništa ne događa. Stvari i situacije možemo mijenjati jedino djelovanjem. Odgađanjem se problemi neće riješiti samo od sebe.

Pa zašto mnogi stalno nešto odgađaju i guraju od sebe?

Jer im je tako lakše. To je jednostavnije nego raditi na sebi i promjenama. Promjene izazivaju i određeni stres. Osim toga, imaju ogroman strah od neuspjeha, nesigurni su u sebe i svoje sposobnosti, a u velikom broju slučajeva radi se o čistoj lijenosti i komociji.

Kad želite nešto promijeniti i postići, umjesto izgovora pokušajte smisliti način. Pronađite riješenje kako pronaći vremena, kako se bolje organizirati, kako iskoristiti vrijeme i otići na neku aktivnost, kako izdvojiti novce za putovanje, kako se bolje prezentirati na razgovoru za posao, kako se istaknuti iz mase…

Ako zaista nešto želite, pronaći ćete riješenje, ako ne, gunđat ćete dalje i vrtiti se u krug.

Slušajući neki dan priče uspješnih poduzetnika na Business caffeu, ponovo se provlače iste poruke koje treba upamtiti i primijeniti, pa ih ovom prilikom neke od njih proslijeđujem.

Sami stvorite uvjete. Ne čekajte da vam netko nešto servira. Nikad neće biti savršeni uvjeti da vi krenete, jednostavno krenite.

Ako tražite posao, pokažite budućem poslodavcu da ćete mu biti korisni. Da će zbog vas povećati prihode, unaprijediti poslovanje, poboljšati svoje usluge, efikasnost… Ne tražite posao jer vam treba novac, tražite posao jer želite raditi i možete biti korisni.

Usudite se napraviti nešto što većina ne bi.

Radite ono što volite. Morate vjerovati u vrijednost posla koji radite jer ako ne radite posao koji volite onda će vam taj posao biti težak, naporan i stresan, a vi nezadovoljni.

I da, još jedna odlična poruka. Naši snovi se možda poklapaju s nečijim tuđima, no možda taj netko jednostavno nema petlju da ostvari svoje snove. Svi mi imamo faktor X, ali ga rijetki iskoriste.

I još jedna odlična poruka koju ću podijeliti. Ako radite slične stvari, uvijek će biti bolji onaj koji je unio više strasti u svoj posao, a publika ili kupci će to prepoznati.

Proljeće je pravo vrijeme za promjene, pa ga iskoristite za promjene na bolje. Educirajte se, putujte, uživajte u prirodi, vježbajte, mršavite, promijenite posao, otvorite tvrtku, što god poželite, načina i mogućnosti uvijek ima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije