METRO otvorio veću poslovnicu u Varaždinu, otvorenju nazočio i ministar Maras

Preseljenje veleprodajnog centra METRO Cash & Carry centra u Varaždinu svečano je obilježeno u srijedu, 29. srpnja, na novoj lokaciji – Gospodarskoj ulici 39 (bivša zgrada Merkura).

Prošireni varaždinski METRO premješten je na novu lokaciju kako bi odgovorio na potrebe sve većeg broja poduzetnika u Varaždinskoj i susjednim županijama.

– METRO je trenutno fokusiran na prilagođavanje poslovanja hrvatskim kupcima uzimajući pritom u obzir njihove regionalne specifičnosti. Varaždin je među deset gradova s najvećim brojem poduzetnika u Hrvatskoj i čini temelj gospodarstva jedne od najkonkurentnijih županija. Veleprodajni centar preselili smo na veću lokaciju kako bismo rastućem broju poduzetnika, ponudom kreiranom u skladu s njihovim potrebama, osigurali konkurentnost i nezavisnost – izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Otvorenju su nazočili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, župan Varaždinske županije Predrag Štromar te partneri i dobavljači METRO-a iz Varaždinske županije.

– Ovo je trgovina i mogućnost mnogim našim malim tvrtkama da izvoze svoje proizvode. Moj interes kao ministra hrvatske Vlade ovdje je da produbimo odnose s tvrtkom koja djeluje i na mnogim drugim tržištima, a i da se razvijaju odnosi s malim i srednjim tvrtkama kako bi one imale što bolju podršku i bile što konkurentnije. Naravno, još jedna stvar koja je meni bitna je društveno odgovorno poslovanje i drago mi je da METRO promovira i takvo ponašanje – izjavio je prilikom otvorenja ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

METRO Cash & Carry je 2011. godine otvorio veleprodajni centar u Varaždinu – prvi veleprodajni centar manjeg formata u Hrvatskoj s asortimanom od oko četiri tisuće proizvoda. Premještanjem na novu lokaciju, kupci će moći birati među više od osam tisuća proizvoda.

– Izuzetno me veseli da je bilo potrebe da METRO preseli u veći prostor. Znači da je potražnja u Varaždinu i županiji sve veća, posebno za ugostiteljstvo i turizam. Znamo da imamo veliki potencijal, a to nam sad dokazuje da smo u pravu i to je djelatnost u kojoj će županija imati sve veći BDP i sve više zaposlenih. Posebno me veseli što sam vidio dosta proizvoda koji se proizvode u Varaždinskoj županiji i u Hrvatskoj, vidim da METRO razmišlja o lokalnoj zajednici i lokalnim poduzetnicima i to je dobro za naše gospodartstvo – zaključio je župan Štromar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije