Pozitivni trendovi: Varteks smanjio gubitke, uz rast prihoda od 8,4 posto

U prvom polugodištu 2015. godine nastavljeni su pozitivni trendovi poslovanja Varteksa te je značajno smanjen gubitak u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvještavaju iz tvrtke.

– Ukupan rezultat poslovanja Varteks Grupe u prvom polugodištu 2015. godine je gubitak u iznosu od 8,3 milijuna kuna, koji je za 59 posto manji u odnosu na gubitak ostvaren u prvom polugodištu prošle godine, a koji je iznosio 20,3 milijuna kuna. U prvih šest mjeseci 2015. godine Varteks Grupa realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 97 milijuna kuna, što je povećanje za 8,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni poslovni rashodi manji za 4,5 posto – stoji u priopćenju.

Navodi se kako je, od ukupno ostvarenih prihoda od prodaje Grupe, 49 posto realizirano u izvozu.

– Važno je istaknuti da su prihodi od prodaje po zaposlenom za prvu polovicu godine na nivou Grupe veći za gotovo 40 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine – naglašavaju u Varteksu.

Iz Odjela za korporativne komunikacije podsjećaju da se i dalje poslovalo pod utjecajem negativnih kretanja u okruženju, poput još uvijek smanjene osobne potrošnje i prisutne nelikvidnosti u gospodarstvu, što je dijelom utjecalo i na ukupno ostvareni rezultat za prvu polovicu 2015. godine te predstavlja određene rizike u poslovanju i do kraja godine.

– Kako bi u najvećoj mogućoj mjeri smanjila utjecaje negativnih kretanja, Varteks Grupa kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno postavljenom Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja. S obzirom na pomak dijela poslova na drugi dio godine i dalje se očekuje rast prihoda od prodaje u drugom polugodištu 2015. godine, ali i značajni izazovi u realizaciji ciljeva vezanih uz likvidnost te uz praćenje tržišnih kretanja i zadovoljenja zahtjeva tržišta – zaključuje se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije