U Wollsdorfovoj tvornici proizvode od kože izrađivat će 300 radnika

U Poduzetničkoj zoni Jalžabet i službeno je otvorena nova tvornicu za obradu i finalizaciju kožnih komponenti za auto industriju, avio industriju i industriju namještaja austrijske tvrtke Wollsdorf, koja trenutno zapošljava 300 radnika.

Kako je rečeno na otvorenju, kojem je prisustvovao Kindermann Andreas, direktor Wollsdorf components, Wollsdorf radi sa svim većim svjetskim proizvođačima automobila, namještaja i zrakoplova.

– Proizvode od kože izvozimo u 30 država diljem svijeta, a ovdje sada radimo s punim kapacitetom. Svakoga tjedna napravi se dijelova za 130 tisuća upravljača – rekao je Kinderman.

Varaždinski župan Predrag Štromar ustvrdio je da je otvaranje ovoga pogona dokaz kako je Varaždinska županija sposobna privući velike investitore i da se investicija može realizirati u vrlo kratkom roku.

– Naš je zadatak odraditi sve potrebno u što kraćem roku i osiguravati povoljnu poduzetničku klimu. Da smo u tome uspješni pokazuje i to da nam raste zaposlenost i smanjuje se nezaposlenost, a sada je cilj osigurati radnicima više plaće i bolji standard – rekao je župan.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić pohvalio je uslužnost i brzinu ishođenja dozvola u Varaždinskoj županiji i općini Jalžabet.

– Ovo je dokaz kako se u Hrvatsku isplati investirati. Ovaj primjer uspješne administracije pokazuje kako se sve može i kako treba raditi za, a ne protiv investitora. Treba nam što više ovakvih projekta – zaključio je Grčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije