Raspisan javni poziv za energetsku obnovu kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv fizičkim osobama energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

Cilj je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života. Istovremeno, provedba programa uključuje i angažman lokalnih tvrtki i stručnjaka.

Jedna od ključnih promjena u provedbi programa u donosu na prošlu godinu je ta da se na Javni poziv mogu javiti svi građani koji zadovoljavaju uvjete propisane Javnim pozivom, neovisno o tome u kojoj se jedinici lokalne samouprave nalaze, a prijava se šalje direktno u Fond.

Bit će potrebno napraviti energetski pregled prije početka radova i nabaviti energetski certifikat po njihovom završetku. Izradu energetskog pregleda građani će zatražiti s popisa koji je objavljen uz Javni poziv, a njihov trošak u potpunosti snosi Fond.

Tekst Javnog poziva sa svim detaljima i prijavnim obrascem može se pronaći na:

>www.fzoeu.hr

Rok za dostavu zahtjeva završava istekom 2015. godine ili objavom Obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava Poziva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije