REŠ prepečen tost stavljen na crnu listu

Utvrđeno je da reš prepečen tost može uzrokovati rak. Upozorenje je objavila britanska Agencija za hranu. Kruh treba tostati samo do zlatno žute boje – savjetuju Britance – jer što je tamniji – to je opasniji. Isto vrijedi i za krumpire i sve ostale namirnice koje sadrže škrob – jer se pri pečenju ili prženju na visokim temperaturama proizvodi akrilamid koji se povezuje s nastankom raka.

Britanska agencija za hranu izdala je i upozorenje građanima da krumpire i drugo škrobasto povrće ne drže u hladnjacima, jer time podižu količinu opasnog kemijskog spoja u hrani. O svemu smo razgovarali s voditeljem službe za zdravstvenu ekologiju HZJZ-a Vedranom Poljakom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije