FOTO Pogledajte u čemu su uživala nepca na velikoj Gastro izložbi u Varaždinu

Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin u nedjelju, 23. listopada, u varaždinskom Hotelu Turist organiziralo je tradicionalnu, šestu po redu, Međunarodnu gastro izložbu.

Na ovogodišnjem festivalu hrane i pića sudjelovalo je preko 70 izlagača iz zemlje i inozemstva koji su predstavili svoje proizvode: specijalitete restorana, najbolja vina, turističku ponudu, piva, a nastupali su i najbolji barmeni koji su izveli show pravljenja koktela, dok su najbolji baristi Hrvatske predstavili različite vrste kave i druga događanja.

Najprije se potpisala Povelja o prijateljstvu i suradnji između Udruženja ugostitelja Mariborske županije i Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin pod pokroviteljstvom Slovenskog veleposlanstva.

Odaziv publike dokaz je kako su gradu Varaždinu turizam i gastronomija vrlo visoko na listi prioriteta. Organizator manifestacije je varaždinsko Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika, a iako malobrojni organizacijski tim, trudili su se da događaj preraste u značajno manifestaciju na kojoj bi se okupili ugostitelji s ciljem predstavljanja svoje ponude.

– Ostaviti trag ne samo na nepcu, već i u povijesti, biti konkurentan te pritom ne odbaciti svoj identite i podrijetlo, uspjeh su svih vas ovdje koji predstavljate svoja jela i pića. Hvala vam što se uporni kako bi svima nama priuštili gastronomski užitak – istaknuo je, između ostalog, Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Neke su izložbe organizirane ne samo u Varaždinu, već i u Trakošćanu.

– Svima veliko hvala. Sve je počelo s prvom, malom, izložbom koja je kasnije prerasla u najveću gastro izložbu prema broju izlagača. Posebno veliko hvala mom Upravnom odboru koji je ujedno bio organizacijski i bez njih ne bi bilo svega toga – kazao je Marin Plantak, predsjednik Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Varaždina.

Autohtona jela, specijaliteti i pića ovog kraja, ali i drugih dijelova Hrvatske i Slovenije bila su prezentirana prisutnima koji su uživali u degustaciji.

Velika gužva i gotovo prazne plate u kratkom razdoblju dokaz su kako je manifestacija ispunila očekivanja.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako je bilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije