Pet trikova za savršene muffine

Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.

Slani ili slatki muffini, svi ih volimo jesti kao predjelo ili slatki desert. Jednostavni za pečenje, mogu se kombinirati s voćem, povrćem ili čokoladom. Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni. – piše Gastro.24sata.hr

Donosimo vam nekoliko savjeta za još bolje muffine.

1. Miješanje tijesta

Dobri muffini trebaju biti prozračni i lagani i zato nemojte previše miješati tijesto. Kada pomiješate suhe i mokre sastojke dovoljno je miješati dok se suhi sastojci više ne vide i smjesa postane kompaktna.

2. Koristite košarice za muffine

Kada se tijesto stavi direktno na lim za pečenje gotovo je nemoguće izvaditi kolač u jednom komadu. Zato koristite košarice ili sami napravite košarice od papira za pečenje i nauljite ili namažite maslacem svaku košaricu.

3. Punjenje lima za pečenje

Svi želimo bogate i velike muffine, ali baš zato nemojte napuniti kalupe za pečenje do vrha. Svaki dio napunite do 3/4 kalupa.

4. Pećnica

Ako muffine prerano izvadite iz pećnice bit će ljepljivi, a samo par minuta dužeg pečenja napravit će od muffina presuhe kolače. Svaka pećnica je drukčija, pa zato slijedite upute iz recepta i par minuta prije kraja provjerite čačkalicom srednji dio muffina. Ako čačkalica izađe čista, muffini su pečeni.

5. Hlađenje muffina

Nakon pečenja muffine izvadite iz kalupa, možete ih ostaviti par minuta ali ne predugo jer se tako tijesto može osušiti. Donosimo vam izbor s nekoliko recapata za slane i slatke muffine, odaberite omiljenu kombinaciju i krenite u slaganje mirisnih muffina. Dobar tek!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije