Top namirnice koje smanjuju apetit

Ljeto se opasno približava, a sve više ljudi u ovo vrijeme počinje razmišljati o svojim neželjenim kilogramima i dijetama kako bi do skidanja u kupaće kostime što više istesali liniju.

Ali nije zdravo mršaviti naglo, osim toga ti će se brzo izgubljeni kilogrami vratiti. I što možete sada učiniti?

Birajte namirnice koje će vas brže i duže zasititi, smanjiti apetit, a neće vas ‘natrpati’ s previše kalorija.

To su namirnice koje se teže probavljaju pri čemu oprganizam troši više kalorija.

Evo koje su….

Ječam

Nedavno istraživanje Sveučilišta Lund u Švedskoj otkrilo je da ječam smanjuje osjećaj gladi, razinu šećera u krvi i rizik od dijabetesa. Sadrži mješavinu vlakana, a stručnjaci savjetuju da ječam stavljate u salate, juhe, variva i koristte kao alternativu za rižu ili krumpir.

Bijelo meso

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Academy of Nutrition potvrdilo je da konzumacija namirnica s visokokvalitetnim proteinima ne dopušta jačanje osjećaja gladi između obroka. Bijelo meso odličan je izbor proteina, ali i leća, grah, slanutak, špinat, brokula, kelj i grašak…

Bademi

Šaka sirovih badema držat će vašu glad pod kontrolom nakon doručka. Istraživanje iz 2015. godine, čiji su rezultati objavljeni u časopisu European Journal of Nutrition, pokazalo je da osobe koje su nakon doručka jeli šaku badema, nisu imali osjećaj gladi do ručka i jeli su manje obroke jer su se osjećali sitima.

Losos

Losos obiluje omega -3 masnim kiselinama i pomaže u povećanju razine hormona leptina. Osim što snižava loši kolesterol, prema istraživanju iz 22013. godine, leptin potiskuje osjećaj gladi. Osim lososa, dobri izvori omega 3- masnih kiselina su tuna, pastrva, skuša…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije