FOTO: Gastro ponuda na Porcijunkulovom, nećete ostati ni gladni ni žedni!

>> Gastro ponuda na Porcijunkulovo nećete ostati ni gladni ni žedni!

Međimurci već dobro znaju da proštenje u Čakovcu ne može proći bez langoša. Tako su i ove godine najveći gastronomski užitak Porcijunkulova međimurski langoši koji mirišu cijelim gradom!

>>> Live prijenos: Porcijunkulovo 2015.

Langoši su fini komad dizanog tijesta pržen u vrelom ulju, koji se, budući da su neutralnog okusa, mogu jesti sa raznim preljevima i dodacima: ajvar, sir, majoneza, ketchup, čokolada, pekmez ili pak sa češnjak varijantom, bilo da se radi samo o sjeckanom češnjaku ili pak o tartar umaku.

Nakon dobrog langoša, na Porcijunkulovu treba popiti čašu gvirca na štandu ili dobrog međimurskog vina kojeg možete degustirati u zgradi Scheier.

Turistička zajednica grada Čakovca će 2. kolovoza u Ulici kralja Tomislava pripremiti najveću međimursku pogaču.

Turistička zajednica grada Čakovca pripremit će dvije vrste pogače. Pogaču s makom i tikvama te pogaču s jabukama koje će imati priliku kupiti i kušati svi posjetitelji Porcijunkulova i tako sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Sav prihod od prodaje najveće međimurske pogače biti će doniran Udruzi udomitelja djece Međimurja.

Posebno za ovu prigodu executive chef Tvrtko Šakota i head chef Marko Palfi osmislili su jedinstvene sendviče – ČAKUBANO, MAFIJAKA i MEĐI-VEĐI koje možete tijekom cijelog Porcijunkulova kušati na štandu u Čakovcu.

Street food restorana Mundoaka vlasnici su Tvrtko Šakota, Tom Novak i Jimi Pierre Antonie koji vas osobno pozivaju na Porcijunkulovo da isprobate jedinstvene sendviče koje su osmislili posebno za ovu prigodu.


Nakon degustacije manjeg dijela ponude Mundoaka street fooda na ovogodišnjem Porcijunkulovu, Marko Palfi nam je je najavio otvaranje Mundoaka restorana u Čakovcu već ove jeseni u kojem će on biti head chef.

Porcijunkulovo traje još četiri dana, ako još niste, dođite u Čakovec na međimurski langoš, međimursku pogaču ili kapljicu dobrog vina!

Pogledajte u fotogaleriji niže što se nudi od hrane ovih dana na ulicama Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije