Gourmet donosi pregršt hrane, vina i zabave na Kapucinski trg

U Gradskoj je vijećnici jučer najavljen program Gourmeta Varaždin, koje će se održati 29. i 30. svibnja. Riječ je o velikoj enološko–gastronomskoj manifestaciji, čije je ovo treće izdanje.

Mjesto događanja je Kapucinski trg, gdje će tom prilikom biti postavljen veliki šator za sve ljubitelje domaće i zdrave hrane i pića.

Na spomenutoj manifestaciji predstavit će se najbolji restorani i vinari Varaždinske i Međimurske županije, odnosno Hrvatskog sjevera. Sva jela će biti pripremljena od isključivo domaćih namirnica koje će biti nabavljene iz ove dvije županije. Također, u sklopu Gourmeta, održavat će se i Varaždinski sejem na kojem će se predstaviti domaći, autohtoni proizvođači hrane i pića.

– Želja nam je podsjetiti sve nas na zdravu i domaću hranu, predstaviti gastronomiju Varaždinske i Međimurske županije i prezentirati našu kuhinju te dodatno pojačati program za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine – istaknuo je gradonačelnik Habuš prilikom predstavljanja programa Gourmeta.

Kroz oba dana održavanja, biti će organizirano nekoliko gastro radionica s poznatim kuharima i udrugama i bogat zabavni program s poznatim voditeljima te kulturnim društvima.

Poseban doprinos će u petak dati glazbeno vokalni sastav Kaliope i tamburaški sastav Taliri, a u subotu se očekuju nastupi kulturno umjetničkog društva CTK, Dečki z Bregov i Žige i Bandista.

U suradnji s Carlsbergom, koji je ujedno i jedan od sponzora manifestacije, u petak će biti postavljena kupola na Kapucinskom trgu, gdje će se održavati after party,a za glazbu će se pobrinuti DJ.

Organizatori manifestacije su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Gradska tržnica d.o.o., Turistička zajednica varaždinske županije, Turistička zajednica Grada Varaždina i Udruga kuhara varaždinske županije.

Cijena ulaznice na prostor održavanja Gourmeta je simboličnih 30 kuna, a posjetitelji će za tu cijenu moći isprobati hranu koju će spremati profesionalni kuhari i degustirati vina domaćih vinara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije