ISPROBAJTE

Napravite domaći jabučni ocat: Recept je jednostavan, a trebaju vam samo kore od jabuke

Umjesto da ga kupujete, napravite ga sami - zdravije je i kvalitetnije.

Sve što nije jako komplicirano trebali bismo raditi sami kod kuće
– tako smo sigurni da u hrani nema konzervansa i nepotrebnih
dodataka. Uz to, često je domaća verzija puno jeftinija. 

Danas donosimo recept za domaći jabučni ocat, a prvo što trebate
napraviti je oprati jabuke, oguliti ih i očistiti. U jednu
staklenu posudu stavite ostatke jabuka, dodajte vodu tako da
prelijete sve i šećer (na jednu litru vode ide otprilike trećina
šalice). Uzmite komad tkanine i prekrijte posudu kako se ne bi
pojavile mušice. 

Kroz tjedan dana tekućina počne mijenjati boju, postaje tamnija.
Maknite tkaninu, procijedite i vratite u posudu. Ponovno
prekrijte i ostavite nekih tri do četiri tjedna. Kada se pojavi
puno mjehurića znat ćete da je vaš ocat gotov. Ako želite, možete
staviti i cijele jabuke, ne samo koru i ostatke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije