brzo i lako

Kako napraviti najbolju pohanu piletinu? Isprobajte savjete stručnjaka za hrskavo i sočno meso

Od začina pa do načina pripreme, za najbolju piletinu ništa ne smijete prepustiti slučaju

Pohana piletina jedno je od najpopularnijih jela, toliko da razni
restorani brze hrane imaju posebne recepte za pohanu piletinu
kako bi privukli mušterije. Od začina pa do načina pripreme, sve
je važno kako biste napravili najbolju pohanu piletinu i ništa ne
smijete prepustiti slučaju.

Stoga je
portal Metro
pričao sa stručnjakom Carlom
Clarkom kako bi otkrili najbolji recept za pohanu piletinu.
On je otkrio vrhunske savjete o tome kako napraviti hrskavu, a
sočnu piletinu.

– Prvo pripazite da kupite najbolju kvalitetu piletine koju si
možete priuštiti od lokalnog mesara. Mi ćemo odabrati pileća prsa
kako bismo napravili mekanu piletinu, otkriva Carl.

Dodaje i dodaje još nekoliko stvari koje morate imati na umu:

– Ako kuhate prsa, ona se brže isušuju nego ako koristite,
primjerice, batke, no treba im duže vremena za pripremu. 

Kako pripremiti piletinu? Prvo što trebate napraviti je ostaviti
piletinu u slanoj vodi kako bi bila dobro začinjena.

Carl kaže:

– U litru tekućine dodajte 10 g soli i ostavite barem jedan
sat. Morat ćete napraviti dovoljno salamure u koju ćete staviti
meso i osigurati da je vlažna i dobro začinjena. Pazite da
je ne zasolite previše ili ne držite previše u vodi jer bi mogla
postati žilava. Umjesto vode, koristite mlaćenicu kako bi
piletina bila još sočnija. 

Kad ste gotovi sa začinima, vrijeme je za brašno.

– Skinite većinu tekućine s piletine i stavite na zaseban tanjur
da bude spremna za brašno. Možete koristiti bilo
koje brašno. Neki ljudi vole začiniti brašno – mi to ne
radimo, osim što dodajemo malo soli i papra. Začine stavljamo kad
piletinu izvadimo iz friteze, no sve je stvar osobnog izbora,
kaže Carl. 

Kada komade piletine stavite u posudu s brašnom, Carl savjetuje
da pokušate što manje dodirivati piletinu jer manje dodira
rezultira s lakšim i ukusnijim konačnim jelom.

Još jedan njegov savjet: Istresite višak brašna da se ne zgusne
prije prženja.

Spremni ste za posljednju fazu: prženje.

– Za prženje najlakše je koristiti tavu. Ulijte dovoljno ulja da
možete ‘potopiti’ piletinu i pažljivo stavite meso kako se
ne biste opekli. Ulje bi idealno trebalo biti na 160 stupnjeva.
Piletinu pecite dok premaz ne postane zlatan i hrskav. Isjeckajte
jedan komad da biste testirali je li dovoljno pržen. Ako je
iznutra bijelo, onda je gotovo. Ovisno o veličini komada,
trebalo bi otprilike pet do sedam minuta, ali nastavite
provjeravati jer ni ne želite pretjerivati ​​jer će meso biti
suho i žilavo, objašnjava. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije