MALI TRIKOVI

Jeste li znali da vam Coca Cola može pomoći pri pripremi mesa? Evo kako je iskoristiti

Osim voća i marinade, i ovo gazirano piće omekšat će meso.

Junetina je zaista ukusno meso i može se pripremiti na razne
načine, ali ponekad se dogodi da ju je teško prožvakati jer je
žilava. Želite li da vam meso bude mekano,
Bright Side
donosi nekoliko neobičnih trikova.

Možete komad mesa obložiti kriškama kivija i ostaviti neko
vrijeme da stoji. Ovo slatko voće sadrži enzime koji pomažu u
razgradnji vezivnog tkiva u mesu, pa ono postaje meko i fino za
jelo. Ako ga volite staviti u marinadu, možete i u nju dodati
malo kivija, uz ostale sastojke. Pripazite ipak da ne stoji
predugo kako se meso ne bi raspalo tijekom pečenja. Slično
djelovanje ima i ananas, pa posegnite za njim ako nemate kivi.

Osim klasične marinade, možete isprobati i onu od
rižina vina. U nju dodajte maslinovo ulje, naribani luk
i jabuke. Dodajte meso i ostavite preko noći u hladnjaku. Osim
što će imati nevjerojatan okus, bit će jako mekano. Možete ga
staviti i samo u neku kiselinu, ocat ili limunov sok.

Jedan sastojak za koji nikada ne bismo pomislili da može pomoći u
ovome je Coca Cola. Napitci poput ovoga odlični su za omekšavanje
mesa prije pečenja, posebno ako su komadi malo deblje rezani.
Pazite samo da meso u Coli stoji samo desetak minuta, a
zatim ga izvadite da se osuši i pržite u ulju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije