PROFESIONALNI KUHARI OTKRILI

Ovih nekoliko trikova pomoći će vam da blagdanska večera ispadne savršena

Važno je da sami sebi ne stvarate stres.

Britanska catering tvrtka, Signature Stuff, organizira osoblje
koje priprema i poslužuje hranu za kraljevsku obitelj i mnoge
druge, slavne obitelji. Njihovi profesionalni kuhari i vrhunski
stručnjaci otkrili su za Daily Mail neke trikove kojima se služe
kako bi blagdanska večera ispala savršeno.

Savjetuju da prvo krenete s planom što ćete točno pripremati.
Drugim riječima, nemojte sve ostaviti za Božić ujutro. Jelovnik
osmislite već početkom prosinca, pa polako krenite u kupovinu
namirnica kako bi sve prošlo bez stresa. Kolače možete pripremiti
nekoliko dana prije same večere. Tvrde da, ako želite napraviti
raskošnu večeru, pripremite male zalogaje.

Kanapei su odlična stvar za Božić, a mnogi ih zaboravljaju ili
izbjegavaju misleći da nisu dovoljno ‘svečani’ za ovu priliku.

‘Preporučujemo pripremu jako puno malih zalogaja koje gosti mogu
jesti dok čekaju glavno jelo.’

Otkrili su i metodu pripreme mesa kako bi ono uvijek ispalo
odlično.

‘Ako pečete puricu, nikako ju nemojte cijelu staviti u pećnicu.
Podijelite ju na prsa, batke i ostatak, začinite i tako ispecite
– bit će ravnomjerno sočna’, tvrde kuhari. Jako je bitna i
dekoracija jer, kako kažu, jelo nije samo ono što jedete već ono
što vidite.

Savjetuju da uključite maštu i budete kreativni u dekoriranju.

‘Malo truda će svima podići blagdanski duh i stvoriti ugodnu
atmosferu oko stola. Primjerice, možete po stolu razbacati malo
božikovine ili božićnih ukrasa.’

Ono što je bitno jest da uvijek pripremite veliku količinu
priloga i jela za koje znate da ih većina voli. Ne želite se
dovesti u neugodnu situaciju da, recimo krumpira, ponestane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije