fenomenalno

Cheesecake s mandarinama i bez uključivanja pećnice nova je razina uživanja u ovoj kultnoj slastici

O cheesecakeu je toliko toga rečeno da ne treba puno objašnjavati - ako ga još niste probali ovo je idealna prilika da se i vi pretvorite u ovisnika o kolaču koji baš nikada ne može dosaditi.

Došao je tiho i ušao u legendu, a danas se pitamo kako smo uopće
živjeli bez njega. Vjerujemo da ste ga isprobali u raznim
verzijama, ali ova s mandarinama je božanstvena u svakom pogledu.
Traži malo više truda, ali vjerujte da se isplati!

Cheesecake s mandarinama (bez uključivanja
pećnice!)

Sastojci:

3 šalice ricotta sira
1 šalica šećera
140 g digestive keksa
¼ šalice omekšanog maslaca
1 žlica ruma
5 listova želatine
1 mahuna vanilije nekoliko mandarina i klementina
3 žlice mlijeka

Priprema: Izmrvite digestiv kekse pa ih pomiješajte s maslacem i
žlicom ruma. Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po dnu
kalupa za torte promjera 18 cm, utisnite je prstima i stavite u
hladnjak na dvadeset minuta da se stisne. U međuvremenu stavite 3
lista želatine u malo vode da omekšaju.

Pomiješajte ricotta sir s ¾ šalice šećera, sjemenkama polovice
mahune vanilije i ribanom koricom jedne mandarine. Omekšanu
želatinu otopite u 3 žlice vrućeg mlijeka, a zatim dodajte u
ricottu i dobro promiješajte. Stavite u hladnjak na 30 minuta.

Smjesu ricotte izlijte u kalup za torte preko podloge od keksa,
poravnajte površinu i stavite u hladnjak na 2 sata. Dok čekate,
namočite u vodi još 2 lista želatine. Iscijedite mandarine kroz
sitno cjedilo i odmjerite 1/4 šalice šećera. Stavite sok na vatru
i kad zakipi neka kuha 1 minutu.

Maknite s vatre, dodajte listove želatine i promiješajte da se
potpuno otope. Pustite da se smjesa prohladi i počne se
zgušnjavati. Površinu torte ukrasite kriškama klementine, a zatim
kolač prelijte želeom od mandarina tako da prekrije cijelu
površinu.

Premjestite kolač u hladnjak na još 4 sata, ali ga prije
prekrijte plastičnom folijom da ne bi upijao mirise iz hladnjaka.
Prije posluživanja izvadite tortu iz hladnjaka i oštrim nožem
prođite rubom kalupa da se želatina ne bi lomila kad počnete
rezati kolač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije