Mnogi su ostali u šoku kada su pogledali video u kojem je žena otkrila da se gljive ne bi trebale ispirati pod vodom.
Anita, žena koja svakodnevno dijeli trikove i savjete za kuhanje
na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila
je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom prije
kuhanja – gljive.
Često ih ljudi operu prije rezanja i kuhanja kako bi
uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao
spužva, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov
okus i stvara se puno tekućine u jelu koje
pripremate.
Umjesto toga, savjetuje Anita, trebalo bi ih
oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i
gulite od sredine koja je sada šuplja prema van. Ostatke nemojte
bacati – možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko
jelo.
Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da kako
netko ne guli gljive, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer
nisu uopće znali da se gljive mogu oguliti, prenosi Mirror.