jeste li znali?

Gljive uvijek isperete prije kuhanja? Navodno je to potpuno pogrešno, evo što treba napraviti

Mnogi su ostali u šoku kada su pogledali video u kojem je žena otkrila da se gljive ne bi trebale ispirati pod vodom.

Anita, žena koja svakodnevno dijeli trikove i savjete za kuhanje
na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila
je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom prije
kuhanja – gljive.

Često ih ljudi operu prije rezanja i kuhanja kako bi
uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao
spužva, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov
okus i stvara se puno tekućine u jelu koje
pripremate. 

Umjesto toga, savjetuje Anita, trebalo bi ih
oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i
gulite od sredine koja je sada šuplja prema van. Ostatke nemojte
bacati – možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko
jelo.

Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, začuđeno pisali da kako
netko ne guli gljive, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer
nisu uopće znali da se gljive mogu oguliti, prenosi Mirror.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije