ne bacajte ga

Od starog kruha napravite domaće krušne mrvice, evo kako

Za izradu možete koristiti bilo koju vrstu kruha - s kvascem, od kiselog tijesta, baguette, običan bijeli kruh...

Iako ih možete kupiti u bilo kojoj trgovini ili pekari, krušne
mrvice možete napraviti i sami kod kuće – i to vrlo jednostavno.
Osim što ćete dobiti super namirnicu koja se može koristiti za
razna jela, najčešće pohanje ribe ili mesa, nećete bacati stari
kruh koji se više baš i ne može samostalno jesti.

Bonnie Ohara, vlasnica Alchemy Bread
Co. i autorica knjige Baking for Beginners rekla je da
obožava raditi krušne mrvice jer su ‘izvrstan način da spriječite
bacanje starog kruha’, a osim za pohanje voli ih i posipati i na
tjesteninu.

Za izradu možete koristiti bilo koju vrstu kruha – s kvascem, od
kiselog tijesta, baguette, običan bijeli kruh… Izbor je na
vama, ali ne preporučuje kruh koji ima dodatke poput maslina,
grožđica, slanine, jer će oni skratiti rok trajanja mrvica i
navlačiti vlagu.

Uzmite blender i potpuno suhi kruh, narezan na komade, ubacite u
njega. Blendajte dok ne dobijete skroz sitnu teksturu, začinite
po želji i pohranite u hermetički zatvorenu posudu – u smočnicu
ili kuhinjski element. Tako mogu stajati do tjedan dana, a u
hladnjaku i po mjesec dana. Također ih možete zamrznuti do šest
mjeseci. 

Ako nemate blender, mrvice napravite uz pomoć ribeža. Kruh će za
ovu metodu morati biti jako osušen i biti u kriškama ili velikim
komadima jer će se mekani ili mali komadi kruha teško provući
kroz rupice ribeža. Druga je mogućnost da komadiće sušenog kruha
stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem, istisnete zrak,
zatvorite je i izmrvite valjkom, prenosi Insider.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije