NAJBOLJI Ivan Tomas pobjednik je 1. kola Hrvatskog kuharskog kupa!

‘Kuhajmo slavonski’, pod generalnim pokroviteljstvom Podravke, organizirali su Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Brodsko posavske županije. Natjecanje u Slavonskom Brodu, u sklopu Katarinskom sajma održalo se 24. i 25. studenog te je okupilo natjecatelje iz svih krajeva Hrvatske.

Neodoljivo ukusna jela od mesa crne slavonske svinje, maštovite kreacije hladnih plata s delikatesama od svinjskoga buta, svinjski lungići u kombinaciji sa šljivama, uz deserte od oraha, samo su dio bogatog stola svečane večere u Slavonskom Brodu, kao krune dvodnevnog natjecanja.

Natjecanje su upotpunile i razne prezentacije i radionice u kojima su sudjelovali Ante Ojdanić iz Splita, Marija Bošnjak i Ana-Marija Stanković iz Vinkovaca, Anđelko i Lada Ledić iz Požege te Dražen Šafar iz Orahovice.

Hrvatski kuharski kup svojevrsni je festival 5 kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke, te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude.

Posebna je zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti cjelokupne turističke ponude.

Hrvatski kuhari i slastičari koji sudjeluju na svim natjecanjima bore se uz sponzorske nagrade i za titulu ukupnog pobjednika kupa i prestižnu kristalnu kuhaču.

A s titulom pobjednika 1. kola kupa u Slavonskom Brodu okitili su se Ivan Tomas i Dinko Tomašić iz varaždinskog restorana Fontana Crnković.

Drugo mjesto osvojili su mlade kuharske nade iz Splita, Tina Đerek i Petar Tadinac predstavljajući Udrugu kuhara Splitsko-dalmatinske županije dok su na trećem mjestu završili Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić kuhajući za Chef.hr iz Koprivnice.

Njihova jela ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, Miroslav Dolovčak, Vladimir Balent i Erich Glavica, a nagrade im je uručio gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Zasluge što se po treći puta Hrvatski kuharski kup održao u Slavonskom Brodu pripadaju Udruzi kuhara Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Tihomirom Krijanom, a organizaciji su pomogli Podravka kao generalni pokrovitelj, sponzori Saveza Dukat i Dick noževi, Grad Slavonski Brod i Turistička zajednica grada, Turist Brod, Kuća piva, Pekara Bošnjak, Prva Brodska piterija, Teri d.o.o, Vinarija Čamak, Dekoracije Sandra i Restoran Rodino Gnijezdo.

Svi gosti svečane večere Hrvatskog kuharskog kupa imali su prigodu i kušati pripremljena jela i delicije hrvatskih kuhara, a uz dobru glazbu druženje je nastavljeno još dugo u subotnju večer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije