SLASNA HOBOTNICA na salatu odličan je izbor za vruće dane

Sastojci:

– 1 kg hobotnice

– 500 g krumpira

– 1 dl maslinova ulja

– 100 g slanih zelenih maslina

– malo kapara

– 200 g ljubičastog luka

– 2 režnja češnjaka

– 1 žlica jabučnog octa

– sol, crni papar

– malo ružmarina i cherry rajčica po želji

Priprema: Svježu hobotnicu najbolje je odmah očistiti, oprati i zamrznuti u zamrzivaču. Prije pripremanja salate odmrznite je i kuhajte s plutenim čepom, u neposoljenoj vodi dok ne omekša. Operite krumpir u ljusci i stavite ga kuhati posebno. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na kockice. Hobotnicu izvadite iz vode (malo vode sačuvajte), nasjeckajte je na kolutiće, nasjeckajte i luk, češnjak zgnječite te ubacite masline bez koštice. Zalijte maslinovim uljem i s malo vode u kojoj se kuhala hobotnica. Posolite, popaprite i dodajte jabučni ocat. Za više arome dodajte malo cherry rajčica. Ohladite u hladnjaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije