‘Dani okusa varaždinskoga kraja’: Restorani će ponuditi jela naših baka

U jednoj kavani i 12 restorana diljem Varaždinske županije će se od 18. travnja do 1. svibnja, po prvi puta, provoditi projekt ‘Dani okusa varaždinskoga kraja’.

– Po prvi puta se održava ova manifestacija kojom želimo povezati sve ugostitelje kako bi zajedno radili na ponudi i promovirali Varaždinsku županiju kao gastronomsku destinaciju. Želimo spojiti ugostitelje s proizvođačima naše domaće hrane kako bi nove okuse i mirise ponudili gostima. Na područje županije dolazi sve više stranih gostiju, stoga se stvorila potreba za stvaranjem takvog programa. Naime, baš su mirisi i okusi ti koji će ih jednog dana ponovno vratiti u Varaždinsku županiju. Restorani uključeni u projekt moraju u svakodnevnoj ponudi imati od 6 do 12 tradicionalnih jela na meni kartama i pet pića s područja županije. Radimo na brendiranju gastronomije našeg kraja, a na ugostiteljima je da pokušaju izvaditi stare recepte svojih baka kako bi nešto novo ponudili – ispričala je Elizabeta Dolenec, direktorica Turističkog ureda Varaždinske županije.

U vrijeme trajanja manifestacije će restorani Arabela, Đurina hiža, Garestin, Grešna pilnica, Lagus, Minerva, Palatin, Šanjek, Trakošćan, Varaždin, Verglec, Zlatne gorice i kavana Dora ponuditi meni od 3 slijeda po cijeni od 55 kuna.

– Juha od vrganja, kuhani štrukli, domaća dimljena kobasica, pečeni som obložen špekom, prežgana juha, govedska juha, raca, svinjetina i još mnogo toga naći će se u ponudi tih dana.

– Projektom želimo reklamirati potencijale u turizmu, ali i dižemo gospodarstvo županije. Dobra ugostiteljska ponuda svakako privlači brojne goste. Varaždin je uistinu perjanica turizma Varaždinske županije – istaknuo je župan Predrag Štromar, predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije