Jakopić, Cmrečnjak i Štampar ‘kraljevi sauvignona’

>> Jakopić, Cmrečnjak i Štampar “kraljevi sauvignona”

Samo nekoliko dana nakon GASTA, osvojenih šampionskih titula, brojnih zlata i srebra, najbolji međimurski sauvignoni ukrižali su kupice s velikim sauvignonskim imenima Australije, Novog Zelanda, Čilea, Srbije, Slovenije, Austrije i Hrvatske u organizaciji čakovečkog studija Reci da i Hrvatskog sommelier kluba pod nazivom ‘HSK večer kraljeva sauvignona’ .

Sve se izdogađalo dan iza osmog ožujka u prostoru čakovečkog restorana Trattoria Rustica, a kušanju je svjedočio i u njemu sudjelovao najjači sastav publike koji se ikad okupio u Čakovcu. Niz od 14 vina je glatko “protekao” kroz večer koju su na iznimno zanimljiv i angažiran način vodili sommelieri Mario Meštrović i Darko Lugarić, veliki autoriteti Hrvatskog sommelier kluba koji je, u savezu s čelnim ljudima studija Reci Da, degustaciju organizirao.

Noć tajnog kušanja svih sauvignona je završila premoćnom pobjedom međimurskog trojca: prva vinarija Jakopić, drugo je mjesto pripalo vinu Cmrečnjak, a treće vinu vinarije Štampar, svi s berbama 2015.

Visoki značaj degustacije i vrednovanja sauvignona u Rustici potvrdio je i osobni dolazak vodećih vinara Međimurja.

Došli su Jakopić, Cmrečnjak, Štampar, Lovrec, Dvanajščak-Kozol, Hažić i Horvat, a posebnu zahvalu za dolazak domaćin duguje Urošu Valclu, enologu i direktoru vinarije Marof iz Slovenije. Za dvadesetak dana pozvani ste, SVI!, na veliku večer Rajnskih rizlinga.

(Tekst: Ivan Goričanec, Foto: Denis Perčić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije