Evo što nutricionisti jedu kada žele smršavjeti

Nakon godišnjih odmora i neprimjerene prehrane našem tijelu potrebno je “čišćenje”. Pritom mislimo na detoksikaciju organizma, ali i rješavanje pokojeg kilograma viška.

Umjesto restriktivnih dijeta zbog kojih moramo svoj život okrenuti naopačke u borbi da vaga pokaže koji kilogram manje, nutricionisti savjetuju manje invazivne metode. Potrebno je tek promijeniti neke prehrambene navike i bez mnogo odricanja i žrtve možete dostići svoj cilj.

Doručak je, znamo, najvažniji obrok u danu i nikako ga ne smijemo preskakati. Ali to ne znači da možemo “utrpati” u usta bilo koje namirnice i reći ponosno: doručkovali smo. Namirnice za prvi jutarnji obrok moraju našem organizmu osigurati potrebne nutrijente koji će nas držati tijekom dana, utišati apetite i dati potrebnu energiju. Kako to sve ujediniti u jedan zdravi obrok? Ma koliko nam se činilo teško, nutricionisti poručuju: Brzo ćete se naviknuti jesti zdravo.

Za FoxNews otkrili su kako izgleda njihov jelovnik kada se sami nađu u situaciji da moraju skinuti pokoji nakupljeni kilogram.

Proteini za doručak

Moj doručak uvijek sadrži namirnice koje mom organizmu osiguravaju barem 30 grama proteina. Jaja su jako zahvalna namirnica, a odličan su izbor za doručak uz kombinaciju zelenog i crvenog povrća i mozzarelle, tvrdi nutricionistica Angela Lemond i glasnogovornica američke akademije za nutricionizam i prehranu.

Prije spavanja…

Kada se ne osjećam dobro najčešći je razlog što se nisam dovoljno naspavala, tvrdi nutricionistica Rebecca Scritchfield. Za bolji san i održavanje razine hormona u tijelu prije spavanja pojede malo oraha i suho bobičasto voće.

Juha od povrća

Obožavam toskansku juhu s bijelim grahom i puno mladog povrća poput kelja i špinata. Prepuna je proteina, vlakana, antioksidansa i folne kiseline. Osim što je nutritivno bogata, ova juha dugo zadržava osjećaj sitosti, a nema punokalorija, tvrdi nutricionistica Kate Geagan.

Voće umjesto grickalica

Grickalice možete zamijeniti voćem. Reducirala sam konzumaciju kruha, krekera i ostalih ugljikohidrata, a zamijenila ih kombinacijom voća i proteina – jabukom s maslacem od kikirikija ili rastopljenim sir preko povrća skuhanog na pari, rekla je Marie Spano, sportska nutricionistica u Atlanta Hawksu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije