Vijesti / Vino i hrana

MICHELINOVA PREPORUKA

PRIZNANJE Varaždinskom restoranu Bedem svečano uručena Michelinova plaketa

PRIZNANJE Varaždinskom restoranu Bedem svečano uručena Michelinova plaketa
Facebook Metro Cash & Carry Hrvatska

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja...

METRO, globalni partner Michelinovog vodiča svečano je uručio Michelinove plakete chefovima hrvatskih restorana.

Preporukom jednog od najznačajnijih vodiča za restorane na svijetu, ove se godine moglo pohvaliti jedanaest zagrebačkih restorana, javlja hrturizam.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Michelinovu preporuku dobio je i varaždinski restoran Bedem. Osim Bedema, iz regije sjever, Michelinovu preporuku dobila je i Mala Hiža iz Mačkovca.

Uz njih, Michelinove tanjure, priznanja Michelinovog vodiča, u 2018. godini zavrijedilo je ukupno 62 hrvatska restorana koji, prema ocjenama anonimnih inspektora, poslužuju dobru i jednostavnu hranu.

Michelinove zvjezdice zaslužili su restorani Pelegrini iz Šibenika, 360º iz Dubrovnika te Monte iz Rovinja, koji je ponovio svoj prošlogodišnji uspjeh zaradivši zvjezdicu dvije godine za redom.  

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojega posjete anonimno.

Michelinov vodič međunarodna je referenca za fine-dining, a plaketa Michelinov vodiča službeno je priznanje da je restoran dio njihove selekcije za 2018. godinu. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!