JESTE LI ZNALI?

Ovo su pogreške koje činite dok kuhate tjesteninu!

Najtradicionalniji način da se jede svježa tjestenina je da se poštuju proporcije...

Korištenje previše umaka, uporaba gotovog sira, samo su neke od
najčešćih pogrešaka koje kuhari rade kada pokušavaju stvoriti
autentični talijanski okus tjestenine, piše
Dailymail

– Predlažem da uvijek slijedite vrijeme ispisano na paketu.
Svježa tjestenina je najbrža. Tu govorimo o samo dvije minute. U
usporedbi sa špagetima, makaronima treba puno dulje, od 10 do 11
minuta. Kada imate veliku svježu tjesteninu, okus je već unutra.
Potrebno je samo dodati kapljicu ekstra djevičanskog maslinovog
ulja i posuti malo parmezana.

Ako želite poboljšati okus, onda možete upotrijebiti umak, ali
samo u maloj žličici. Ljudi često pogriješe dodajući previše
umaka. Najtradicionalniji način za stvaranje
odlične tjestenine je poštovati proporcije.
Tjestenina je kraljica, a umak je samo alat – kazala je kuharica
Antonella Rana

Također, nikada ne smijemo dodavati ni ketchup. Kada je riječ o
umaku od rajčice, možete se poigrati s više povrća, kao što je
češnjak, luk, mrkva, celer, ali i ekstra djevičansko maslinovo
ulje, sol i papar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije