Vijesti / Vino i hrana

SAMO BOD DO ZLATA

RESHETKA BY ĐURINA HIŽA Toplički 'Divlji Đuro' osvojio srebro na Zagreb Burger festivalu

RESHETKA BY ĐURINA HIŽA Toplički 'Divlji Đuro' osvojio srebro na Zagreb Burger festivalu
Facebook

Na 'blind' testingu na Burgerfestu, najvećoj streetfood manifestaciji u Hrvatskoj, toplički Divlji Đuro, osvojio je odlično drugo mjesto, zaostavši tek jedan bod za prvoplasiranim burgerom,

Restoran Đurina hiža odnosno njihov mobilni street-food program Reshetka nastavlja sa svojim gastro gostovanjima po Hrvatskoj. Nakon Splita, Pule, Zagreba, prezentirali su se i na Zagreb Burger festivalu, koji traje od 12. do 22. rujna. Burger festival je predstavio praktički sve najbolje 'burgermajstore' i 'streetfoodere' u Hrvatskoj, uz neka gostovanja iz regije (Slovenija, Crna Gora).

I nije tajna da je Reshetka by Đurina Hiža, i njezini burgeri u samom vrhu. U odnosu na lani, Đurina hiža je predstavila i neke nove burgere, burger Stari moj u posebno kategoriji purger burger, kao hommage gradu Zagrebu te F. Jack burger, koji su Varaždinci imali prilike na Špancirfestu. Tu je bila naravno i Raščehjena gujda, te povremeno i neke druge street-food delicije.

Ipak, prvi favorit za mnoge je i dalje Divlji Đuro, burger s divljači i gljivama, koji je lani osvojio broncu na Zagreb Burger festivalu.

Ove godine napravili su dodatan korak, preskočili još jednu stepenicu te osvojili srebro od žirija, koji su činili ugledni hrvatski gastro stručnjaci. Radilo se o 'blind' testingu, dakle žiri nije znao o kojem burgeru se radi kod testiranja.

- Srce veliko ko' kuća, napravili smo veliki iskorka ove godine sa kvalitetom hamburgera, a to smo i pokazali. Ponosam sam na svoju ekipu, bravo 'deca' – napisao je na svojem Facebooku Nikola Božić, vlasnik Đurine hiže.

Prvoplasirani burger dolazi iz 'burgeraja' The Burger bara, a tek jedan bod zaostaje 'naš' toplički Divlji Đuro.

A svi koji još niste probali 'Đuru', 'Jacka', ili novi burger 'Stari moj' ili volite street-food, i dobre burgere, još nekoliko dana stignete do Zagreba i Burger festivala, na Strossmayerovom trgu.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6027

Reci što misliš!