Vijesti / Vino i hrana

posljednje kolo

VARAŽDINCI U VRHU Marin Sambolek drugi, a Nikola Domislović treći u ukupnom poretku Hrvatskog kuharskog kupa

VARAŽDINCI U VRHU Marin Sambolek drugi, a Nikola Domislović treći u ukupnom poretku Hrvatskog kuharskog kupa
Hrvatski kuharski savez

Ovo je bilo peto i posljednje natjecanje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa.

Posljednje natjecanje četrnaestog izdanja Hrvatskog kuharskog kupa održano je 25. i 26. listopada u Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.

Natjecanje pod nazivom 'Bilogorsko kolo' po treći puta organizirali su članovi Udruge kuhara i slastičar Bilogore u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar.

U sklopu dvodnevnog događanja, natjecatelji su pri dolasku obišli centar Bjelovara te posjetili Gradski muzej Bjelovar da bi kasnije krenuli s pripremom svečane večere.

Sudionici su u ovom kolu imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od ramsteka, svježeg sira i kukuruza, toplo glavno jelo s prilogom od svinjske pisanice, šljiva i tikvice, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od čokolade, Pâte à Choux tijesta i lješnjaka i to sve za 14 osoba. Za sljubljivanje hrane i vina pobrinula se Vinarija Šipek.

Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz hotela The Westin Zagreb. Do najviše stepenice stigli sa osvojenim drugim mjestima u svakoj kategoriji.

Na drugo mjesto plasirali su se Marin Sambolek i Dario Rodeš iz Hotela Turist, Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotel Varaždin. Sve natjecateljske radove vrednovao je tročlani ocjenjivački sud, Branko Čukelj, Vladimir Balent i Marija Kuzminski.

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva. Da se to pokazalo točnim, dokazali su učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar koji su sudjelovali na natjecanju. Posebno su oduševile mlade domaće kulinarske nade Stjepan Fijačko i Ivana Kuzma koji su u glavnom jelu oduševili žiri i osvojili prvo mjesto.

Ovo je bilo peto i posljednje natjecanje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa. Nakon natjecanja održanim u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima, Pregrade te sad u Bjelovaru, preostalo je proglasiti ukupne pobjednike čitavog natjecanja i osvajače Velike kristalne kuhače. Završna svečanost će se održati u Koprivnici početkom prosinca.

16538645a2b208468e4f0f6d1875746d.jpg?v=2

e823fea9add2c034364a17b6be66672a.jpg?v=2

 

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6027

Reci što misliš!